Најновије

ЧИМЕ ЈЕ ХОЈТ ЈИ ЗАПУШИО УСТА ВУЧИЋУ: И коалициони партнери се огласили, али он не сме ни да писне!?

Председник Србије Александар Вучић састао се у Палати "Србија" са замеником помоћника америчког државног секретара Брајаном Хојтом Јијем.

Вучић и Хојт Ји (Фото: ЈуТјуб)

Разговор Вучића и Јиа био је "апсолутно отворен и искрен", јавља РТС, позивајући се на сазнања новинара у Палати "Србија". - Из саопштења ће се видети шта је на састанку говорио Ји, а шта је говорио председник Вучић сазнаћемо уколико америчка страна буде желела да то саопшти, истакли су у Кабинету по завршетку састанка, којем је присуствовао и амбасадор САД Кајл Скат. У очекивању саопштења, то је све што се могло сазнати после састанка који је трајао око сат и по, а уследио је после иступа Јиа на Српском економском самиту, у понедељак, у Београду, који је усталасао јавност. Више о запањујућем наступу Хојта Јиа прочитајте ОВДЕ.  На то је још у понедељак увече оштро реаговао министар одбране Александар Вулин, рекавши да је то свакако до сада најтежи јавни и врло недипломатски притисак на Србију и њено право да самостално одлучује. Вулинов одговор Јиу прочитајте ОВДЕ. Шефица преговарачког тима Србије Тања Мишчевић је у међувремену изразила сумњу у то да је амерички званичник тачно интерпретиран у медијима. Њену одбрану америчког "човека за Балкан", прочитајте ОВДЕ. Ји се раније састао са премијерком Аном Брнабић и потпредседницом Владе Зораном Михајловић, али у тим саопштењима, која, уобичајено, усаглашавају две стране, нема детаља који се тичу изјаве америчког званичника.
На Јиев наступ саопштењем је реаговао и коалициони пратнер Александра Вучића, председник Српске народне партије Ненад Поповић. Он је истакао да Србији нико не може да наређује какву ће спољну политику да води и да је Србија слободна и независна држава која самостално одлучује шта је у њеном најбољем интересу. "Ми поштујемо мишљење званичника других земаља, али исто тако очекујемо да они поштују ставове Србије и не мешају се у њена унутрашња питања", нагласио је Поповић идодао да су зато, за СНП, неприхватљиви захтеви "појединих страних званичника да Србија одустане од сарадње са пријатељском Русијом и од своје самосталне политике на основу које Србија постаје све јача и уваженија и свету". Како је РТС прекрстио председника Србије у Шиптара, погледајте ОВДЕ. Извор: Фонет, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Хојт Ји "решио" кризу у Македонији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА