Најновије

ИНСАЈДЕР ОТКРИО ЗАПАЊУЈУЋЕ ДОКУМЕНТЕ: Русија има војне капацитете да прегази снаге НАТО за само 36 сати

Сва та глупост око тога да НАТО штити Пољску и Балтик је управо то, глупост – нису они безбедни што их штити НАТО, већ зато што Руси не намеравају да их нападну.

Руска војска (Фото: Министарство одбране Русије)

НАТО има мало поверења у своју способност да се супротстави руском нападу на чланице источне Европе, наводи се у процурелом интерном документу.
Немачки лист Der Spiegel  је објавио одломке из НАТО-овог “Извештаја о напретку и јачању одвараћања и одбрамбене способности савеза“ у свом суботњем издању. У извештају се наводи способност савеза да “реагуј брзо и – ако је потребно – одрживо“ у случају кризе.
Извештај закључује да мање командне структуре и логистичке потешкоће стављају овај савез у неповољан положај ако Русија направи корак ка земљама као што су Пољска, Естонија, Летонија или Литванија.
“Способност НАТО-а да логистички подржи брзо ојачање у проширеној територији европске области одговорности је атрофирала након краја Хладног рата,“ наводи се у извештају Der Spiegel -а.
Процењује се да , наводи се у извештају америчке Rand Corporation.  НАТО је у последњих неколико година значајно ојачао своје присуство на прагу Русије, али министри одбране позивају на модернизацију савеза.
“Знамо да морамо прилагодити и модернизовати савез и његове командне структуре,“ рекао је норвешки министар одбране  Ine Eriksen Soreide.
Ретко ћете чути Путина да вређа некога, као што је извређао Козирјева. Тај снимак можете погледати ОВДЕ.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руска војска 2017.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА