Најновије

РАЗАРАЊЕ ТЕРОРИСТИЧКЕ ТВРЂАВЕ: Сиријске снаге у јуришу на станицу Т2! (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА) и њени савезници наставили су данас операције за разбијање терористичке тврђаве на авио-станици Т2 на југу Сирије.

Сиријске снаге и њихови савезници (Илустрација: Правда)

Од када су током јучерашњег дана пробијене прве линије одбране терориста Исламске државе у окружењу станице Т2, сиријске снаге и њихови савезници, међу којима су најборјнији припадници Хезболаха и Лива Фатамијуна, успели су да готово у потпуности опколе терористичко утврђење које одолева нападима САА од средине јуна ове године. На снимку који је данас објавио Хезболах може се виддети дејство широког спектра тешког наоружања, тенкова, борбених возила, топова, хаубица, као и ракетног система "Град".  Према наводима сиријских ратних репортера, терористима који заузимају комплекс Т2 остављен је коридор и могућност да се преко ноћи повуку са положаја даље према истоку. Уколико то не учине, коначно ослобођење ове тачке од виталног стратешког значај за завршетак операција против Исламске државе у Сирији, може се очекивати током сутрашњег дана, преносе сиријски медији.
Проиранска медијска кућа Ал Мајадин направила је ретроспективу ове операције која је започета 18. октобра: Колико је близу крај Исламске државе, може се претпоставити и по томе, што су на овом важном утврђењу терористи оставили велики број деце-ратника, а језиве снимке деце која су оставила животе код станице Т2, зарад "калифата", погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Недавне акције САА на источној обали Еуфрата код Деир Ез Зора:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА