Најновије

ДОДИК: Република Српска је једина самоодржива, БиХ ће се распасти (ВИДЕО)

Република Српска је самоодржива, а БиХ ће се распасти, јер је то креација која не може да успе, изјавио је председник РС Милорад Додик. Он каже да опозиција издаје српске националне интересе на нивоу БИХ, али да је ипак Српска економски стабилна.

Додик (Фото: Јутјуб)

Смањена је незапосленост и забележен раст пореских прихода, рекао је Додик у среду за РТРС.  Према његовим речима, БиХ би могла да функционише ако би се придржавала Дејтона, али је пракса потпуно другација.
Додик је казао да је спрега међународних представника и политичког Сарајева, највише СДА, учињена да би се ојачао унитаризам и да је "од БиХ направљен монструм".
- Будућност Републике Српске је одлична. Једина је самоодржива и наставиће да живи, а БиХ ће се распасти - сматра он.
Српски представници у институцијама БИХ нанели су Републици Српској озбиљну политицку штету, каже Додик.  Он сматра да је њихово понашање у парламенту Српске, ометањем рада те институције говори о томе да су намерно избегли гласање о Резолуцији о војној неутралности. 
Додик каже да одлука о томе да БиХ буде чланица НАТО-а није донесена.  Нико не спори да ће се једног дана одлучивати о томе на нивоу БиХ, али ми имамо право на свој став, поручио је Додик.
- Видећете да низ изјава говори о томе да ми не желимо да буде граница НАТО на Дрини. То није Дејтонско питање, Дејтон се не бави питањем НАТО, то је питање нас који живимо овде. Ми смо саставни део ланца у одлучивању, а ми смо рекли да хоћемо да будемо војно неутрални - поручио је председник РС. Политицки систем у БиХ продукује сиромаштво, и Српска од такве БиХ нема ништа, каже Додик. 
Ниједна донесена мера није била у функцији подршке, тамо нема суверене монетарне власти, а Централна банка је под управом странаца, наводи он и додаје да економија Српске, међутим, стоји одлично.
Одговарајући на питање да ли ће се кандидовати за члана Председништва БиХ, Додик каже да је све могуће, али да су избори далеко. Он верује да ће коалициони партнери остати исти, а председник Републике, како каже, биће неко из СНСД-а.
Бруталан одговор Емира Кустурице нобеловки која је извређала Србе усред Београда прочитајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик: Волим Српску и Србију, БиХ је морање
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА