Најновије

ИРАЧАНИ ЗАВРШИЛИ ПОСАО: Пало последње терористичко упориште на сиријској граници! (МАПА)

Ирачка армија и Јединице народне мобилизације (ЈНМ) срушили су последње упориште Исламске државе у Ираку, град Ал Каим на Еуфрату, и сада чекају сиријске снаге да им се придруже са друге стране границе.

Ирачке снаге у офанзиви на Ал Каим (Фото: Твитер)

У силовитом јуришу ирачких снага ослобоено је на десетине области јужно и југоисточно од Ал Каима, извештава медијско крило ЈНМ-а. Према њиховом извештају, ирачке снаге су ослободиле следеће области: авио базе Х1 и Х2, деоницу аутопута Ал Каим-Акашат, Институт за фосфате и пољопривредна истраживања, планину Маслус и обласи око места Џубаб, Мајамл, Машара, Надра, Хусинијат, Акра и Каса, као и долине Насер, Абед, Агр, Халкум и Џихаш.

Након ослобађања Ал Каима, ирачке снаге окренуле су се према западу и кренуле у чишћење остатка сиријске границе од Исламске државе. Невероватан пробој ирачких снага потврдио је сумње да су у извештајима америчке коалиције подаци о броју терориста на овом подручју пренадувани.

Последњи остаци ИД-а, осим групица које харају пустињских пространствима северно од овог подручја у Ираку, повукли су се у своје последње упориште у Сирији - Ал Букмал. Рекс Тилерсон је најавио нову офанзиву Вашингтона у Сирији, више о том прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА