Најновије

У БОСНИ НЕМА РАДИКАЛНОГ ИСЛАМА!? Звиздић уверава Европу

Предсједавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић свечано је јутрос дочекао премијера Бугарске Бојка Борисова који је јуче допутовао у званичну посету Сарајеву.

Денис Звиздић (Фото: Јутјуб)

Звиздић је рекао да су центру разговора са Борисовим биле Европске интеграције и економска сарадња, имајући у виду да Бугарска преузима председавање Европском унијом, у вријеме у којем ће БиХ добити кандидатски статус за приступ Европској унији. Једна од тема била је и повезивање авиолинија, као и могућност да се успостави авиолинија Софија - Скопље - Сарајево.
Премијер Републике Бугарске Бојко Борисов оцијенио је да с једне стране постоји реална шанса за евроинтеграције БиХ, али да, с друге стране не треба бити велики оптимиста с обзиром на то што је западни Блакан и даље оптерећем прошлошћу. Он је додао да Западни Балкан не може успјети без Србије, Хрватске, али ни без Босне и Херцеговине. "Између свих тих држава постоји камен спотицања. То морају да ријеше ваше елите. Ту се не може очекивати помоћ Европе. Она има своје проблеме и своје страхове", рекао је Борисов.
Истакао је да су различите религије предност, али да је проблем радикални ислам.
" Од мог колеге добио сам увјеравања да у Босни и Херцеговини такав ислам не постоји", рекао је Борисов. Да видите прво предавање генерала Лазаревића, погледајте ОВДЕ. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Босна - колевка модерног џихадизма
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА