Најновије

МАТИС ПРЕТИ: Следи масиван војни одговор Кореји због нуклеарног оружја

Амерички државни секретар Џејмс Матис упозорио је Северну Кореју на "масиван војни одговор", на било какву употребу нуклеарног оружја.

Џејмс Матис (Фото: Синхуа)

Матис, који је у посети Јужној Кореји, тврди да је дипломатија и даље "приоритетни курс", истакавши да су америчке дипломате "најефикасније када их подржавају кредибилне војне снаге", преноси АФП.
- Немојте да погрешите, сваки напада на САД или америчке савезнике биће одбрањен. Свака употреба нуклеарног оружја од стране Северне Кореје наићи ће на масиван војни одговор, ефикасан и обиман - рекао је Матис на конференцији за новинаре са јужнокорејским државним секретаром Сонг Јанг моом. 
Како се наводи, Матис није прецизирао на који је тип нуклеарног оружја мислио када је спомињао војни одговор, али је позвао Пјонгјанг да "нема илузије", наводећи да је Северна Кореја "војно надмашена" од стране САД и Јужне Кореје. 
Матис је Јужну Кореју посетио уочи прве посете Доналда Трампа Јужној Кореји наредног месеца, а у оквиру азијске турнеје која укључује Јапан, Кину, Вијетнам и Филипине. 
Претходних месеци Пјонгјанг је узбунио свет извођењем шест нуклеарних проба и лансирањем ракета способних да досегну до САД, док су амерички председник Доналд Трамп и севернокорејски владар Ким Џонг ун разменили претње ратом и личне увреде.
Прочитајте ОВДЕ какву су понуду Америка и Приштина припремиле за Београд, а шта заузврат траже.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто Северна Кореја има нуклеарни програм?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА