Најновије

ЖЕЛЕ ДА ПРЕТЕКНУ РУСЕ И АСАДА: Американци најавили да коалиција улази у трку за овај граду Сирији (МАПА/ВИДЕО)

Такозвана Антитерористичка коалиција коју предводе САД планира да пре Сиријске арапске армије заузме погранични град Букамал који је уједно и последња престоница Исламске државе након ослобађања великих градова у Сирији.

Илустрација (Фото: Јутјуб/Правда)

Пуковник војске САД Рајан Дилан рекао је да се у Ал Букамалу налазе команданти Исламске државе и да ће проамерике Сиријске демократске снаге, претежно сачињене од Курда, кренути да заузму град. Освајање града имаће јаку симоблику имајући да ће његов пад значити коначну победу на ИД у Сирији, а Американци по свему судећи желе ту  победу за себе.

Истовремено ка граду иде и САА и Хезболах, који се налазе са исте стране реке. Ако Курди стигну први до града прво ће морати да пређу Еуфрат што им отежава посао иако су, према неким информацијама, на мањој раздаљини од САА. Међутим, мапе фронта које објављују провладини медији су Сирији показују да су обе армије на 40 километара од града. САА је упутила јаке снаге ка Букамалу. Ирански дронови напали су положаје ИД на правцу куда напредује САА. Како теку операције чишћења Деир Ез Зора поггледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Експлозије у насељима које држи ИД у Деир Ез Зору.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА