Најновије

ДАЧИЋ ПОРУЧУЈЕ ДА СЕ СПРЕМИМО ЗА ДЕЦЕМБАР ИЛИ МАРТ: Знам Вучића, очекујем ванредне парламентарне изборе

Министар спољних послова и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да очекује да заједно са изборима за Скупштину Београда буду расписани ванредни парламентарни избори.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

- Очекујем. Знајуц́и Вучиц́а, очекујем - рекао је Дачић за Радио-телевизију Србије. Он је рекао да опозиција тражи изборе и да ће они, знајући Вучиц́а, бити расписани.
- Постоји израз не чачкај, опозиција стално чачка, а моли бога да не распише изборе. Знајући њега… Не верујем у децембру, али у марту, ужелели смо се избора - рекао је Дачић. Дачић је изјавио да нема ничег новог у порукама америчког званичника Брајана Хојта Јија, али да је ово први пут да је јасно рекао да Србија не може да седи „на две столице“, али да Србија треба да се усмери ка председнику и потпредседнику САД, а не ка званичницима на Хојт Јијевом нивоу. - Ја не знам шта он од нас очекује, али ми сигурно нећемо починити политичко самоубиство. Јер он хоће да се ми сами убијемо, тако што ћемо наљутити наше пријатеље и савезнике, оне који ће сутра поднети вето у Савету безбедности Уједињених нација, јер САД то сигурно неће учинити - рекао је Дачић и додао да Хојт Ји тражи да се Србија посвађа са Русијом и Кином и да нема ко да је брани у СБ УН, а да САД остану на страни Албанаца. Он је рекао да је једини начин да Косово добије столицу у УН када "никога не би било у СБ УН да стави вето“. Упитан шта је Хојт Ји тражио када је у питању Косово, Дачиц́ је рекао да Србија не функционише по принципу "шта они траже“.
- Они су и пре девет година тражили да ми признамо Косово - рекао је Дачић.

Окренути се Трампу

Он је рекао да Србија мора да усмери своје активности ка Доналду Трампу као председнику и Мајклу Пенсу као потпредседнику, а не ка Хојту Јиу. - Да се усмеримо ка онима који креирају политику САД - рекао је Дачић и додао да Трамп нец́е лако променити мишљење Стејт департмента када је реч о Западном Балкану. Упитан да ли Трамп познаје прилике у овом региону, Дачићје рекао: „Не зна пуно, не зна детаље, али на томе треба да се ради“. Он је казао да је на седници УН Трампу показао насловне стране дневних листова после његове победе. - Заинтригирао га је билборд на коме пише ’Трампе, Србине - рекао је Дачић. Како је лидер ДСС Милош Јовановић напао Вучића погледајте ОВДЕ. Извор: N1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА