Најновије

ЏИХАДИСТИ У РАСУЛУ: Шаљу им појачања за заустављање офанзиве сиријске војске према Идлибу (ФОТО)

Исламски борци желе да помогну терористичкој групи Хајат Тахрир Ал Шам (огранак Ал Каиде у Сирији) у североисточној Хами након што је Сиријска арапска армија (САА) током прошле седмице поново отворила границу усред изненадне офанзиве у којој су освојили десетак насеља северно од пута М42.

Терористичка група Ал Шам (Фото: Амн)

Фотографије које је данас објавио Фаилак Ал Шам показује да су његови милитанти појачали одбрамбену линију ХТС у суседној североисточној Хами у очекивању следећег притиска бораца САА.

Терористима шаљу појачање? (Фото: Амн)
На другој страни бојног поља, генерал-мајор Мохамед Кадур, главни командант елитне Треће легије, добио је задатак да напредује према граници са Идлибом.

Терористи се грчевито боре за изгубљене позиције (Фото: Амн) Према речима експерта новинара Ал Масдара Ибрахим Јудеха, почетни циљеви владине офанзиве су да заузму исламско упориште Абу Дахура и поврате село Абу Дали. Када се ови стратешки циљеви обезбеде, генерал Кадур ће надгледати војне операције за заузимање провинције Идлиб.

Терористи Ал Шам (Фото: Амн) Погледајте данашњи извештај. Један од финансијера ИД је пронађен, погледајте ОВДЕ о коме је реч.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте јучерашњи извештај са сиријских ратишта.

Бонус видео

Нови снимци борби у Деир Ез Зору.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА