Најновије

ЈОВАНОВИЋ ОДУВАО ВУЧИЋА: ДСС неће учествовати у фарси званој „унутрашњи дијалог о Косову“

Због важности теме, ДСС би радо учествовала у дијалогу о Косову и Метохији, али у оваквој форми, “када се сви питају”, нећемо учествовати, изјавио је данас председник те странке Милош Јовановић.

Милош Јовановић (Фото: Јутјуб)

“Александар Вучић и Српска напредна странка праве фарсу од дијалога, јер у њему учествују сви, и само још фале хокејаши или деца у обданишту”, рекао је Јовановић на ванредној конференцији за новинаре у седишту странке.
Питање Косова је веома важно за српски народ, каже он, и ДСС би врло радо учествовала у дијалогу по питањима Устава и Резолуције 1244, али како сматра, у дијалогу би “требало да се питају” само политичке странке, Српска православна црква и “евентуално САНУ”.
Према његовом мишљењу, овако конципиран дијалог, у коме су позвана “сва заинтересована удружења” осмишљен је, сматра Јовановић, да не доведе до решења или да доведе до “болних компромиса и предаје Косова”.
Говорећи о ванредним изборима, Јовановић је рекао да “не постоје ваљани политички разлози за њихово расписивање”.
Према његовим речима, ванредни избори се расписују углавном када не може да се направи стабилна владајућа већина, што у Србији није случај.
 Коментаришући изјаву председника Србије Александра Вучића да није искључено да избори буду расписани, Јовановић је на конференцији за новинаре рекао да за то постоје два могућа разлога.
Један је, сматра лидер ДСС, покушај актуелне владе да добије легитимитет и још један четворогодишњи мандат како би “завршила посао о предаји КиМ”, а други могући разлог је “куповина време”, што, тврди он, “значи да немају стратешку визију куда Србија треба да иде”.
Ипак, овакав став не значи да ДСС није спремна за изборе у случају да буду расписани, закључио је Јовановић. Упитан да прокоментарише саопштење шефице европске дипломатије Федерике Могерини која је оценила да је ангажовања генерала Владимира Лазаревића противно европским вредностима, Јовановић је рекао да ДСС подржава постављање Лазаревића за предавача на Војној академији.
Генерал Владимир Лазаревић је часно бранио своју земљу и не знам ко би био бољи предавач од њега будућим генералима, изјавио је Јовановић.
Поред тога, правни карактер Хашког трибунала није поуздан.
“У Хашком трибуналу се суди по принципу кадија те тужи, кадија те суди, и његов правни карактер је врло упитан”, рекао је лидер ДСС-а. Американци по наруџбини Емирата организовали долазак више стотина бораца из Латинске Амарика, више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Представљање Политиччког савета ДСС.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА