Најновије

Пијте једну чашу црвеног вина пре спавања и гледајте шта се дешава …

Студија на Универзитету Харвард је проучавала 20.000 жена 13 година због ефеката црвеног вина на њихову тежину. Резултати су веома интересантни! Они указују на то да они који су пили 2 чаше црвеног вина дневно нису имали проблема са прекомерном тежином и да црвено вино подстичне сагоревање масти.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Journal of Nutritional Biochemistry је објавио истраживање у вези са тим шта грожђе ради у телу, као и то каква својства има црвено вино у подстицању губитка тежине. Студија је показала да су мишеви имали мање шансе за складиштење масти у јетри и да су имали нижи ниво шећера у крви када им је дат екстракт црвене винове лозе. Киселина у грожђу може успорити раст масних ћелија.

Црвено вине као ужина

Покушајте да конзумирате црвено вино уместо вечерње ужине. Познато је да чаша црног вина има мање калорија него сладолед, парче торте или чипс. Оно има нула лоши масти.
Жена по имену Линда Монк је конзумирала црвено вино за ужину и изгубила 3 килограма у року од 3 недеље. То јој је помогло да смањи потребу за слаткишима, као и да једе мање непожељних грицкалица пре спавања.

Здравствене користи црвеног вина

Због свог високог садржаја ресвератола, црвено вино има многе здравствене користи. Оно је моћан антиоксиданс познат по томе да спречава туморе. Због своје способности да спречи ошећење ћелија, такође може спречити Алцхајмерову болест и заштити срце. Овај антиоксиданс је такође повезан са дужим животним веком и побољањем перформанси спортиста.

Постоји ли нешто о чему треба бринути?

Због тога што је веома здраво и помаже у губитку тежине, покушајте да не попијете целу флашу одједном. Овде је кључна умереност. Покушајте да направите разлику између замене ужине са вином и његовим конзумирањем уз ужину. Чаша вина и чипс резултираће додатним калоријама.
Не би требало да пијете црвено вино касно увече. То ће утицати на ваш сан и можете се пробудити поспани наредног дана. То се можда не односи на вас, али ви боље познајете своје тело, па одлучите шта је најбоље за вас.
Конзумирање чаше црвеног вина с времена на време не утиче на облик вашег тела.
У ствари, може да доведе до заносног тела!
Kaко да препознате да у кући имате зависника од коцке, алкохола или интернета прочитајте ОВДЕ.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Прилог о вину и његовим позитивним ефектима на здравље
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА