Најновије

Руски "С-400" велики проблем за Америку и НАТО

Руски противваздушни ракетни систем "С-400 тријумф" потпуно је променио ситуацију на Блиском истоку и озбиљно забринуо америчке оружане снаге и медије.

С-400 (Фото: РИА)

Часопис "Нешeнел интерест" тврди да је систем "С-400" толико ефикасан да мења правила игре у региону.
Забринутост Запада и НАТО-а изазива и податак да су велико занимање за овај руски систем већ показале Саудијска Арабија и Турска, а наводи се да неке друге земље већ имају систем "С-300", који је претходник "С-400".
Специфичност руског "С-400" састоји се у томе што може испаљивати различите ракете-пресретаче са дометом од 40 до 400 километара.
Истовремено, амерички систем "Патриот" има ракету домета од 96 километара.
"Нешeнел интерест" сматра да је круна руског система ракета "9М96Е2", која достиже брзину од око 5.000 метара у секунди или 18.500 километара на час и може уништити циљ на само пет метара изнад земље.
Како истиче један од водећих светских стручњака у сфери аеро-космичке индустрије Карло Коп, "С-400" има додатне радаре за борбу против "невидљивих" авиона у чијој се производњи користи стелт-технологија.
"С-400" такође може да се успешно користи за обарање непријатељских авиона са радарским системима великог домета. Осим тога, руски систем је ефикасан и против балистичких ракета.
Русија је постигла значајан успех у сфери продаје овог оружја, између осталог, и земљама НАТО-а и савезницима САД.
"САД тренутно не могу понудити систем који би био конкуренција С-400, а не би желеле да се употреба овог система шири. Али, већ је прекасно да се било шта предузме", пише амерички часопис "Нешeнел интерест." Путин је започео напад на долар, а Кина наставља успостављањем новог платног система! Шта се дешава прочитајте ОВДЕ.
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА