Најновије

ВУЧИЋ: Хојт Ји ми је рекао „има ово да поштујеш, ако не поштујеш размисли о последицама” (ВИДЕО)

Александар Вучић је гостујући на ТВ Пинк рекао да је Хојт Ји навео да САД подржавају "територијални интегритет независне државе Косово" и поручио да "не дирамо" у тај територијални интегритет.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије је навео да му је одговорио речима: "како може пре девет година да се дира територијални интегритет Србије, да пре девет година једно правило важи за вас а данас потпуно супротно правило важи за све друге".
"То сам му у лице рекао", навео је Вучић и додао да му то није први пут рекао, а Хојт Jи му је одговорио "да је супер то што сам рекао, да је он пренео шта је порука Америка и то је то".
"Имаш то да поштујеш - ако не поштујеш ти сам размисли о последицама", препричао је Вучић и додао: "То је њихова порука и такве ствари слушам сваки дан".
Додао је и да ниједна непристојна реч није речена и да су главне теме биле Косово и Русија.

"Очекујем нападе какво год решење за КиМ предложим"

Председник Србије рекао је да очекује да ће бити нападан без обзира какво решење за Косово да понуди, да ће га нападати они који немају никакве планове ни политику о томе, те поновио да је унутрашњи дијалог потребан и да жели да чује од стручних људи и јавности шта о томе мисле.
"Шта год да предлажем сви ће све да нападну", рекао је Вучић и навео да ће свакако једни рећи или да није имао довољно храбрости или да је издајник, зависно од решења које понуди.
Како је приметио, једни за Косово кажу да их баш брига, други да је то света српска земља, Косово је Србија.
Уверен је, каже, да у томе треба бити озбиљан, изнети прав о стање ствари, због чега, додаје, и жели да чује стручне људе, невладин сектор, а да увек има неко ко ће да координише тај дијалог.
Он ће, додао је, свој став изнети када буде све саслушао, а на питање да ли ће то рећи можда пре избора, ако буде ванрадених парламентарних, поручио је да је то питање и тема много већа од свих избора.
"Ако видим да на било који начин постоји шанса да изградимо бољу будућност, то ћу да гурам као булдожер", поручио је.
За тако нешто спреман сам да страдам и политички, поновио је, приметивши да тако нешто његови политички противници једноставно не разумеју.
"Они само прете... неће доћи на власт, то вам гарантујем, јер да победе треба да раде 12, 13 сати дневно, а они ни сви заједно не раде 12 сати дневно. Нешто је друго питању - можемо ли да бринемо о својој земљи. Ја ћу да бринем", поручио је.
Како је рекао, Албанци ће за 70 година бити најбројнија нација у региону, они су у нарастању и немају проблема са својим политичарима који ће да кажу немојте да рађате децу, немојте да размишљате о будућности већ само о комфору.
Одговарајући на питања, Вучић подсетио је да је ЕУ модератор у разговорима Србије и Албаније и гарант спровођења Бриселског споразума, као и да је у оквиру споразума спроведено све "осим онога што је за Србе потребно".
"Наш је проблем што у Србији имамо оне који су априори за Русе и део људи који је априори за Запад и то без нијанси између, а ја се надам да је највећи део људи у Србији за Србију и да разуме да је најбоје за нас да будемо на европском путу, а да не рушимо своје пријатељство са Русијом и Кином. Ако то одржимо, ми ћемо бити свој на свом и имаћемо своју столицу", рекао је Вучић.
Прецизирао је да је данас 1.660 дана од како није спроведен најважнији део Бриселског споразума, а то је формирање Заједнице српских општина.

О притисцима, "идиотској дипломатији" у време Тадића...

Председник Србије рекао је да се Србији замерају везе са Русијом и то што није признала независност Косова, наводећи да очекује све веће притиске тим поводом.
Наше је, каже, Вучић да усклађујемо спољну политику до уласка у ЕУ, додајући да имамо коректне односе са Русијом и такве односе ћемо, додаје он, да задржимо.
"Наше је да водимо независну политику и да пробамо да пронађемо историјски договор са Албанцима", рекао је Вучић.
Поновио је да Србија седи на својој столици, а до када ће моћи, то нико не може да гарантује.
Он додаје да је Србији замерено и то што је 40 наших припадника било на војној вежби са Русијом и Белорусијом, док, како каже, они који су замерили "нису приметили" да је око 300 наших учесника имало вежбу са НАТО-ом у Србији.
Говорећи о Косову, Вучић оцењује да се водила "идиотска" дипломатија у време (Бориса) Тадића и (Вука) Јеремића која је називана "витаминском" јер је, каже, била таква "да смо сами исекли све четири ноге на столици на којој смо седели", а после су се "правили да су изненађени".
Вучић је, говорећи о решењу косовског питања, поменуо да је и Зоран Ђинђић постао непријатељ западног света кад је кандидовао то питање.
"Ја сам се Ђинђићем и (Чедом) Јовановићем разговарао крајем 2001. године, почетком 2002. Остали смо сами после скупштинске седнице и он је с великим огорчењем говорио о Енглезима, Холанђанима, Хашком трибуналу, али је тада разумео реалност и шта је могуће, а ја нисам, признајем нисам", рекао је Вучић.
Данас, додао је, зна шта је реланост и да је важно да останемо на европском путу, најпре јер желимо да будемо тај тип друштва као земље ЕУ, а друго, "нама су ЕУ и регион на готово 90 одсто трговинске размене, значајније имамо још само са Русијом, остало је минимално".
Дачић каже да зна Вучића и очекује ванредне парламентарне изборе. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг, РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Лажи су да је на Косову све наше и да тамо нема ништа наше
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА