Најновије

МИХАЈЛОВИЋ: Србија ће градњом аутопута од Ниша до Приштине изаћи и на албанске луке!

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајовић изјавила је да ће изградња прве деонице аутопута Ниш-Мердаре-Приштина, од Ниша до Плочника, према плану Владе Србије и Европске инвестиционе банке (ЕИБ) почети следеће године.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Потпредседница Владе Србије, која се данас састала са директорком Канцеларије Европске инвестиционе банке за Западни Балкан, рекла је да ће такозвани "аутопут мира" дужином од 77км пролазити кроз Србију, односно кроз Топлички и Нишки округ.
"Верујем да овај пут, у који ће бити уложено 212 милиона евра, може да донесе само нове послове и додатне инвестиције за око пола милиона људи који живе у овим окрузима", рекла је Михајловић. Она је додала да је у току финализација идејног пројекта који финанасира Фонд за Западни Балкан, као и да је завршен просторни план који ће се ускоро разматрати на седници владе.
"Од новембра ћемо кренути са процесом експропријације за деоницу Ниш-Плочник, а очекујем да ћемо следеће године видети раднике на изградњи ове деонице аутопута", рекла је Михајловић.
На питање новинара да ли постоје важнији приоритети у саобраћајној инфраструктури и констатацију да је аутопут Ниш-Мердаре-Приштина важнији за косовске Албанце него за грађане Србије, министарка је одговорила да ће, "осим преко Коридора 10, Србија изаћи на море и овим аутопутем".
"Није ово аутопут за косовске Албанце, већ за читав регион. Србија нема море и луке су јој потребне, а овим аутопутем изаћи ћемо на албанске луке. Ми смо једина земља у региону која је оивичена са осам граница, наш интерес је да се што више повежемо са сваком земљом. Србија је мала, али транзитна земља и треба што боље да искористи свој положај", навела је Михајловић.
Према њеном мишљењу, изградња аутопута Ниш-Мердаре-Приштина је итекако исплатива. "Данас на Косову живи мање од шест одсто Срба, хајде да покушамо да их задржимо, а један од начина је и овај", рекла је Михајловић.
Прочитајте ОВДЕ да ли се Зорана Михајловић налази међу кандидатима за градоначелницу Београда?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зорана Михајловић тврди да нема сукоба у Влади. барем је тако било до пре три недеље.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА