Најновије

ОДРЕЂЕН ДАТУМ ИЗБОРА: Врх СНС жели жену за градоначелника Београда, а о овима се прича...

Српска напредна странка обелоданиће за два месеца која ће им то дама бити кандидат за градоначелника на изборима у Београду, каже незванично врх ове странке.

Александар Вучић и врх СНС (Фото: Јутјуб)

Тек неколицина људи око председника СНС Александра Вучића зна ко је у игри за кандидатуру, а он је решен да име држи у највећој тајности
Функција градоначелника Београда трећа је по важности у држави, одмах после председника и премијера, отуд и не чуди што и власт и опозиција са пуном пажњом планирају како ће наступити на изборима.
Напредњаци, спремају кеца у рукаву, и то жену која би после актуелног градоначелника Синише Малог требало да преузме Београд ако СНС формира већину. Извор близак врху СНС каже да су се по објављивању ове информације усијали телефони од нагађања ко је та дама, а да су опкладе пале на два имена.
- У оквиру СНС, махом су коментарисали да то може да буде или министарка грађевинарства Зорана Михајловић или актуелна председница општине Савски венац, Ирена Вујовић. Ипак, сви могу само да нагађају, јер тек неколицина људи око председника странке Александра Вучића зна ко је све у игри, а он је решен да то име држи у највећој тајности - каже наш саговорник.
Београдски избори биће одржани 11. марта. Ни 3. ни 10. децембра, ни у јануару, како се спекулисало претходних дана, већ у марту.
Вучић, има неколико опција на уму, а засад највеће шансе има кандидаткиња која припада нестраначким водама.
- Сем ње, ту је још неколико имена из странке којима може да буде поверен тај одговоран посао. Одлука неће бити донета напречац, већ кад се буду сагледале све околности. Уз кандидаткињу, странка ће изложити и програм, али ће бити представљен и тим који ће такође бити на изборној листи - каже наш саговорник.

Хрустановић: Жена или не, важно је да уме да води град

До сада су само две даме водиле престоницу - Слободанка Груден и Радмила Хрустановић. Хрустановићева, одмах каже да није тајни адут напредњака, и додаје да је прави одговор на питање ко треба да води град “онај који је дорастао том послу”.
- Питање да ли је кандидат мушкарац или жена још код нас није превазиђено, али за мене је питање да ли је то адекватна особа која уме, зна хоће и има образовање и искуство да буде на челу града. Наравно, и жена и мушкарац, под једнаким условима, а побеђује онај ко је бољи - каже она.
Додаје да су стручност, одлучност, коректност, знање, искуство, па и моралност оно што је на страни жена.
- Када сам била на тој функцији, било је покушаја да се на разним местима индиректно омаловажи то што је на месту градоначелника жена. Тако ме је на једној међународној конференцији председавајући представио са „сад ће нам се обратити најлепша међу говорницима”, а онда сам ја направила „инцидент” и рекла: „Мислим да нисам погрешила, овде није тема ко је најлепши, а ја могу и да одем у другу салу ако сам погрешила.” То је била шала, али осликава став друштва - закључује она.
Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Вучић рекао о изборима у Београду.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Не интересује ме да будем на власти довека, изабраћу наследника који ће их стално побеђивати.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА