Најновије

5 ствари које се не уклапају у масакр у Лас Вегасу… Где су све искоришћене чауре? И не само то...

Медији су објавили фотографије оружја и муниције на поду хотелске собе наводног снајперисте на 32. спрату хотела Мандалаy Баy у Лас Вегасу, али постоји нешто тотално погрешно на тим сликама.

Хотел "Мандалај" (Фото: Јутјуб)

Прво питање које ће пасти на памет чак и лаицима је...

1. Где су све искоришћене чауре?

Дакле, с обзиром да је Стивен Падок пуцао аутоматским пушкама током 10-минутног напада, отприлике брзином шест метака у секунди, вероватно бисмо требали видети огромне количине расутих чаура по целом том месту.
Да видимо: 6 метака у секунди, 60 секунди у минути, 10 минута пуцњаве… то дође на 3.600 метака. Ако узмемо да је било паузе у аутоматској паљби, можемо спустити то на можда 3.000 метака.
Ако је Падок испалио 3.000 метака, требало би бити 3.000 чаура на поду хотелског апартмана.
Међутим, оно што се види на фотографијама показује само малу гомилу чаура, скоро као да су ту бачене како би се комплетирало монтирање те сцене.
Добро је да је британски Daily Mail све то разјаснио изјавивши да је ту било “десетине искоришћених чаура на поду… и чекић.“ Да, десетине. У масовној пуцњави која је наводно укључивала испаљивање неколико хиљада метака баш са ове локације, медији поносно извештавају да је на тепиху било “десетине“ комада чаура.

2. Где су сагорела места на тепиху од врућих чаура?

Не знамо да ли сте то знали или не, али што је врелија ваша пушка, и испаљене чауре постају врелије. Ако пуцате аутоматском пушком, неки унутрашњи делови могу досегнути температуру и до 400 степени.
На 400 степени, већи део мазива ваше пушке се дими, што отежава дисање. После неколико стотина метака, ваздух у тој хотелској соби био би неподношљиво загађен.
С обзиром на то да је Стивен Падок испалио хиљаде метака, он није генерисао само веома вруће пушке, већ и изузетно вреле чауре које би оставиле сагорела места на било ком синтетичком тепиху.
Где су сва та сагорела места на тепиху?

3. Када се секунде срачунају, полиција је удаљена само 72 минута… али зашто?

Не желимо да вређамо полицију, али имамо проблем са реаговањем након 72 минута током пуцњаве аутоматском пушком у граду где се десетине полицајаца налазе на удаљености од 1,5 км.

4. Иста пушка…?

Знате ону пушку са двоношцем коју су пронашли како невино стоји пред мини баром? 
Да ли и вама она изгледа потпуно исто као пушка која је приказана на слици са лешом? Исти bump stock уређај, исти двоножац па чак и иста оптика, чини се. Кад бисмо само могли да видимо серијске бројеве, можда бисмо знали засигурно, али наравно, они никада не објављују фотографије са толиким степеном резолуције.

5. “Снајперско гнездо“?

Читаву ову сцену сви лажни медији зову “снајперско гнездо,“ али колико год гледали, још увек не можемо нигде да пронађемо снајперску пушку. Све што видимо је гомила АР-15 са .233 мецима. Снајперске пушке су брзометне пушке, не полуаутоматске пушке. Све ове жртве нису могле бити побијене .223 мецима. Највероватније су побијене тежим мецима испаљеним из нечега попут АК система (7,62 x 39 мм), или можда .308 аутоматског оружја. Дакле, где су све чауре? Да ли је Стивен Падок поседовао чаробне чауре које могу нестати након што се испале? Интересантно је да балистички детаљи о мецима који су испаљени на плочник нису објављени.
Прочитајте ОВДЕ коме Доналд Трамп не може ништа а највећи је амерички непријатељ?
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

У медијима полемишу који је мотив овог стравичног догађаја, и многи кажу да се већина ствари прећуткује, а да се убица никако не може назвати лудаком, будући да је масакр извршен веома прецизно и војнички стручно, а није имао никаквог искуства.

Бонус видео

Овако изгледају сведочења оних који су били на истом спрату где и убица.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА