Најновије

Јужна Кореја развија невероватну "паралишућу" бомбу

Јужна Кореја је, наводно, развила технологију способну да парализује севернокорејске енергетске системе у случају потенцијалног војног сукоба.

Илустрација (Фото: Pixabay.com)

Јужна Кореја је развила технологију која омогућава Сеулу да створи такозвану бомбу која би могла да паралише енергетске системе у Северној Кореји у случају потенцијалног војног сукоба, извештавају локални медији.
Новинска агенција Јонхап наводи да је технологију развила Агенција за развој одбране у оквиру јужнокорејског система за превентивне нападе.
Агенција додаје да је ова технологија фокусирана искључиво на погађање електроенергетских система ширењем угљеничних графитних влакана преко електричних постројења које ометају електроенергетски систем.
Влада Јужне Кореје је недавно најавила да „пажљиво прати ситуацију, с обзиром на могућност провокација Северне Кореје око годишњице партије Северне Кореје“, након извештаја да се Северна Кореја припрема да лансира још једну балистичку ракету. Пјонгјанг често заказује сличне пробе око важних годишњица. Ове недеље обележава се долазак Ким Џонг Ила на место генералног секретара, а годишњица оснивања владајуће партије пада у уторак, саопштила је раније агенција Јонхап.
Односи између две Кореје напети су деценијама. Две стране такође никада нису потписале мировни споразум након Корејског рата који се одиграо од 1950. до 1953. године. Напетости на Корејском полуострву ескалирале су последњих година због ракетних и нуклеарних проба.
Прочитајте ОВДЕ како америчка морнарица покушава да ископира Русе?
Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте свеже податке о наоружању војске Јужне Кореје.

Бонус видео

И Јужна Кореја све чешће има тест пробе испаљивања ракета.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА