Најновије

СПАЛИЋЕ ИХ ЖИВЕ: Најразорније руско оружје стигло на капије Мајадина! (ВИДЕО/МАПА)

Јединице Сиријске арапске армије (САА) и њихови савезници, предвођени Тигровим снагама, наставили су спровођење мисије ослобођења највећег града у Сирији који се још увек налази под контролом Исламске државе - Мајадина.

ТОС-1а у Сирији (Фото: ЈуТјуб)

Током данашњег дана, сиријске снаге наставиле су процес опкољавања Мајадина, заузевши околину Карамија, чиме је обезбеђена ватрена контрола над једним од два преостала пута за Мајадин.

Руска авијација је данас, такође, известила о уништењу неколико конвоја Исламске државе који су се, као појачање, кретали према Мајадину из правца Абу Камала. Том приликом убијено је око 80 милитаната. Претходних дана сиријске снаге заузеле су позиције у западним предграђима Мајадина, укључујући и аеродром и силосе. Сиријска арапска армија (САА) допремила је на фронт у Мајадину, највећем преосталом упоришту Исламске државе (ИД) у Сирји, руске тешке бацаче пламена ТОС-1а.
Syrian Forces Deploy Russian-made TOS-1A Solntsepyok Heavy Flamethrower System For Mayadin Advance

ТОС-1а ће највероватније бити коришћен за разбијање терористичких утврђења. Више о моћном "Солнцепеку", од којег је, како тврде упућени, разорније само атомско оружје, прочитајте ОВДЕ
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дејство "Солнцепека" по терористима ИД забележили су ратни рпортери у Сирији раније ове године:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА