Најновије

ТРЕЋА ФАЗА КОНАЧНЕ ОФАНЗИВЕ: Сиријске снаге јуришају према последњем упоришту Исламске државе (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) и њени савезници започели су ове недеље трећу фазу операције "Праскозорје", последње операције против Исламске државе у покрајини Деир Ез Зор, након што су се елитне снаге ових дана претежно концентрисале на ослобађање покрајинске престонице.

Борбе на потезу Т2 - Ал Букмал (Илустрација: Правда)

Сиријске снаге су, уз подршку Хезболаха и иранске Револуционарне гарде, током данашњег дана напредовале око 15 километара према Ал Букмалу и сада се налазе на свега 50 километара од града који се сматра последњом "престоницом" Исламске државе.
Снимак који је данас објавио Хезболах приказује борбе које су се данс водиле у пустињским простравствима између авио-станице Т2 и Ал Букмала. 
Са северне стране, дуж аутопута Деир Ез Зор-Ал Букмал, данас су, такође, поново покренуте операције према терористичком упоришту. Сиријске снаге на овомделу фронта покушавају да обезбеде што боље позиције пре доласка елитних Тигрових снага и 4. механизоване дивизије, који завршавају операције за ослобођење града Деир Ез Зора, а њихов долазак у подручје јужно од Мајадина се очекује у наредним данима.

Каквим тамањењем терориста је започета операција "Праскозорје 3" погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА