Најновије

УКРАЈИНА: Путин не мари за Србију коју Москва само користи за своје битке на Балкану!

Украјински амбасадор у Београду Олександр Александрович изјавио је да Русија користи Србију како би створила хаос и изазвала нови рат на Балкану, те да руски председник Владимир Путин "не мари за Србију", већ да нашу земљу користи као "још један инструмент за уништење Европе".

Украјински амбасадор у Београду Олександр Александрович (Фото: Јутјуб)

"Русија обучава српске најамнике да убијају Украјинце. Русија је користила српске екстремисте да изведу државни удар у Црној Гори. Русија охрабрује српски сепаратизам у Републици Српској како би дестабилизовала Босну и Херцеговину", рекао је Александрович у интервјуу за БИРН, у којем је изнео како Кијев види политику Русије, али и примедбе на рачун Србије, њених званичника и грађана.
Набрајајући оно што сматра низом дестабилизујућих акција Русије на Балкану, он тврди да Русија "користи српски фактор да дестабилизује Македонију, има активну улогу у окретању косовских Срба против косовских Албанаца и продаје своје авионе Србији, како би створила тензије са Хрватском".
Путин "не мари за Србију", већ Србију само користи као "још један инструмент за уништење Европе", каже Александрович.
"Да ли је то оно што српски народ заиста жели? Дозвољавате Русији да вас користи како би уништила Европу у којој желите да студирате и радите. То нема никаквог смисла", изјавио је украјински амбасадор.
Он додаје да западни званичници зато траже од Србије да "не седи на две столице".
Каже и да је имиџ Србије у Украјини лош, упркос повезаности два православна словенска народа и дугој традицији културних веза и сарадње.
"Када имате српске политиче који путују на Крим и честитају Путину на 'мудрој и снажној политици', када имате српске најамнике, када Србија гласа у УН против Украјине - све то наравно ствара негативну слику о Србији у Украјини", каже украјински амбасадор.
Поновио је да Србија "не чини ништа како би спречила своје држављане да се боре у источној Украјини", где је тренутно око 300 Срба, мада је донела закон којим забрањује својим држављанима да се боре на страним бојиштима.
"Ти српски најамници дискредитују српску нацију у очима пријатељског украјинског народа, који никада ништа лоше није учинио Србима", истакао је Александрович.
У том контексту, он напомиње да украјински парламентарци не путују на Косово.
"Ми играмо фудбалске или кошаркашке утакмице против Косова на неутралним теренима, јер не признајемо косовске пасоше. И Украјинци не долазе у Србију да убијају Србе", истиче Александрович.
Прочитајте ОВДЕ зашто Сергеј Лавров упозорава да је притисак на Србију као на Украјину пред немире?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Александрович: Пример Украјине поучан за Србију.

Бонус видео

Украјина: Самоубиства повратника са ратишта.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА