Најновије

РУСКИ ГЕОПОЛИТИЧАР САВИН: Пред Србијом је тежак избор, али очување суверенитета није могуће без сарадње са Русијом (ВИДЕО)

Руски геополитичар и аналитичар Леонид Савин прошле недеље одржао је у Београду низ предавања у склопу новоотворене Школе Геополитике Александар Дугин. Један од водећих људи и Међународном евроазијском покрету и близак сарадник Александра Дугина дао је интервју продукцији "Helm Cast" у коме говори о стању у Русији, на Балкану, на Блиском истоку, односима Србије и Русије и могућности Србије да пристуши Евроазсијом савезу.

Леонид Савин (Фото: Јутјуб)

- Што се тиче Балкана, много зависи од доношења одлука на највишем нивоу, а има неких који се противе томе. Нажалост. Али они су унутар естаблишмента, политичког естаблишмента, унутар Кремља, могуће је да они имају  неке своје користољубиве интересе да спрече правилан руски утицај и спровођење правилне информационе кампање. Несумњиво, за Русију је Србија веома важна карика регионалне безбедностиовде у југоисточној Европи. И више од тога, с обзиром на и пријатељство међу народима.Наравно да је Русија заинтересована да Србија буде њен пријатељи партнер и убудуће - каже Савин. Он тврди да ће Србија тешко одржати своју безбедност и сачувати сувееренитет без Србије. - Следствено, Србија има неколико могућности: прво, интеграција у што подразумева уступке Западу, испуњавање њихових захтева, тј. потпуно потчињавање диктату западних држава. Друго, најтешњу интеграцију с Русијом омогућило биприступање Евроазијском савезу,стварање неких посебних преференција,а трећа варијанта је неутралност. Све то говори о томе да ће избор бити тежак. Потпуна неутралност и очување суверености за Србију такође нису могући без сарадње с Русијом. Зато што једино регионалну безбедност Србијеу потпуном смислу те речи. ЕУ, НАТО и САД то никад неће урадити - каже Савин за "HelmCast". Суседна земља распродаје своје авионе МиГ по ниској цени, а више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда/HelmCast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са оцем Симеоном из манастира Рукумија.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА