Најновије

КАКАВ ПРЕОКРЕТ: Сиријске снаге невероватним потезом стигле на капије Ал Букамала! (ФОТО/ВИДЕО/МАПА)

Снаге Сиријске арапске армије и њихови савезници налазе се на свега 5 километаеа од последњег упоришта Исламске државе Ал Букамала.

САА спремна за удар на Букамал из Ирака (Фото: ЈуТјуб, Правда)

На снимцима које је данас објавила ирачка телевизија из коначно очишћеног града Ал Каима смештеног на најважнијем ирачко-сиријском граничном прелазу, примећено је присуство Сиријске арапске армије (САА) унутар ирачке територије. На снимцима из Ал Каима се могу видети сиријски тенк Т-90 и борбено возило "шилка", опремљено системом за активну одбрану сиријске производње Сараб-1.
Syrian Army Preapres To Attack ISIS-held City Of Al-Bukamal From Inside Iraqi Territory (Map, Photos, Video)


Сараб-1 на шилки Ирачка телевизија Алетеја, која је објавила овај снимак, тврди да је неколико специјалних одреда Хезболаха и САА, као и неколико оклопних јединица, прешло ирачку границу још 17. септембра.
Према спекулацијама Ал Арабије, представници ирачких снага средином прошлог месеца путовали су у Дамаск, где је договорена сарадња САА и Ирачке војске са обе стране границе, када су, наводно потписани и документи који омогућавају кретање војски на обе територије.

Уколико су ови наводи тачни, коначним чишћењем Ал Каима, сиријско-ирачке снаге сада се налазе на свега 5 километара од коначног циља - последње "престонице" Исламске државе - Ал Букамала и у великој су предности у односу на америчко-курдску коалицију, која је у трци за освајање најважнијег граничног прелаза на сиријско-ирачкој граници. Да је напад са територије Ирака реална опција, потврђује и жестоко појачавање дејстава руских ваздухопловних снага и крстарећих ракета по циљевима у Букамалу, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА