Најновије

НАПРЕДЊАЦИ ПОКУШАВАЈУ ДА СЛОМЕ ДВЕРИ: Физички спречили улазак Обрадовића у салу (ВИДЕО)

Делегација народних посланика Двери, у саставу Бошко Обрадовић, Срђан Ного и Зоран Радојичић, посетила је јуче Младеновац и пријавила се за присуствовање седници локалне скупштине општине, на чијем дневном реду је било доношење Локалног акционог плана за унапређење положаја миграната 2017-2021. Српски покрет Двери се противи усвајању овог плана, јер су се грађани Младеновца у више наврата изјаснили да не желе азилантски мигрантски центар на својој територији. Младеновац је једна од најсиромашнијих београдских општина и просто је невероватно да се буџетска средстава уместо за помоћ сиромашним и незапосленим грађанима планирају за потребе миграната, саопштавају Двери.

Инцидент (Фото: Јутјуб)

- Приликом доласка представника Двери локални СНС у Младеновцу организовао је одбор за дочек који су чинили неколико уцењених радника локалних јавних предузећа и малолетна омладина који су били присиљени да носе пароле против Бошка Обрадовића и Двери. На питање зашто су ту у радно време директор локалног јавног комуналног предузећа изјавио је да су узели „приватне пропусницеˮ, док није било одговора зашто се малолетна деца злоупотребљавају у страначке пропагандне сврхе СНС за обрачун са политичким противницима - тврде Двери.
Народним посланицима Двери било је забрањено да присуствују седници скупштине, као и да одрже најављену конференцију за медије у општинском холу. Лично председник општине Владан Глишић, бивши функционер Динкићеве УРС, сада члан СНС, физички је спречавао улазак у салу и одржавање конференције за медије, све време физички насрћући и упадајући у реч Бошка Обрадовића.
- Пре тога, на састанку са председником општине Владаном Глишићем и његовим најближим сарадницима, челници градске општине Младеновац уверавали су представнике Двери да никаквог азилантског мигрантског центра неће бити, да постоје закључци скупштине општине из 2012. и 2013. против отварања колективног центра за азиланте на територији Младеновца и да ће сва средстава ићи само на збрињавање избеглица и расељених. Поставља се питање зашто је онда народним посланицима Двери забрањен улаз на седницу, ако представници локалне власти немају шта да крију?  Проблем је, међутим, у томе што градска општина Младеновац доноси нешто друго: „Локални акциони план за унапређење положаја мигранатаˮ у овој општини у наредних пет година. Још 2012. године Влада Србије донела је одлуку да се војна касарна у младеновачком селу Малој Врбици додели Комесаријату за избеглице и мигранте ради њене пренамене у Центар за азил, што је својим дописом од 11. априла 2013. потврдио и тадашњи министар одбране Александар Вучић. Локални акциони план управо говори о жељи да градска општина Младеновац унапреди сопствене капацитете за прихват тражилаца азила и миграната - саопштила је ова странка.
Двери саопштавају да  у потпуности деле оправдану бојазан многих грађана Србије да ће након одбијања земаља Европске уније да бројним мигрантима дају азил и могућност боравка у њиховим државама - они путем реадмисије бити враћени у Србију и да је то разлог прављења оваквих акционих планова за збрињавање миграната у Србији у наредних пет година.  O великој победи САА над ИД читајте ОВДЕ. Извор: Oslobodjenje.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА