Најновије

УШЛИ У ГРАД ПА ЗАЖАЛИЛИ: Терористи, уз подршку Израела покренули нову офанзиву на Голану! (ВИДЕО)

Терористи сиријске Ал Каиде - Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ) извршили су данас покушај масовне офанзиве у подручју Голанске висоравни, у правцу града Хадер, а у покушају да се пробије обруч око подручја Бејт Џин на југозападу покрајине Дамаск.

Голанска висораван (Фото: ЈуТјуб)

Уз отворену логистичку подршку Израелских одбрамбених снага (ИОС), ХТШ и њима лојалне џихадистичке групе извршили су снажан напад самоубилачким возилима, нако чега је уследио јуриш на сиријске линије одбране на западним ободима Хадера. Снимљена је једна од детонација самоубилачких возила: Након пробијања одбране САА, терористи су заузели неколико контролних пунктова у граду и, према тврдњама локалних активиста, за само неколико сати колико су ту остали, успели су да убију најмање десетак становника града претежно насељеног Друзима. Како наводе локални активисти, џихадисти су у походу имали пратњу израелских саветника. Врло вероватно истих који су јуче снимљени у непосредној близини: Одмах по избијању напада, у Хадер је послато неколико јединица за брзе интервенције САА, које су по стизању на фронт покренуле контранапад у ком је ослобођен већи део изгубљених територија у Хадеру и његовој околини.
Борбе и даље трају. САА се данас, изненада нашла на само 5 километара од Ал Букмала, последњег упоришта Исламске држава. Више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА