Најновије

ВЕЛИКИ ПОДУХВАТ СИНИШЕ МАЛОГ: Вечерас ће Београд да засија у пуном сјају!

Новогодишња расвета у Београду биће укључена данас, пошто су екипе јавног предузећа "Јавно осветљење" поставиле декорацију на 81 локацију граду, саопштено је из градског секретаријата за информисање.

Синиша Мали (Фото: Јутјуб)

- Вечерас ће Београд засијати у пуном сјају, и тако спремно чекати новогодишње празнике - навео је у писаној изјави градоначелник Београда Синиша Мали.
Он је навео да Београд спрема спектакуларни дочек Нове године, очекује још већи број туриста него прошле године, и да је зато важно да Београд буде и лепо украшен. 
Новогодишња расвета је постављена на скоро 30 нових локација које прошле године нису биле украшене, а средином овог месеца ће почети и постављање расвете по општинама ван самог центра града, рекао је Мали и додао да ће ове године бити додатно декорисане и локације у граду на којима је радјена реконструкција, као што је Трг Славија.
Градоначелник је навео и да је ове године свуда постављена ЛЕД расвета, тако да ће бити потрошено 60 одсто мање струје него прошле године.
 - Желимо да сваке године инвестирамо све више у новогодишњу расвету, како бисмо имали и што већу зараду од туризма. Зато смо и ове године, као и прошле, купили нове украсе, а са тим ћемо наставити и у будућности. Ми смо прошле године за новогодишње празнике у сектору туризма и услуга зарадили 21 милион евра, а сада очекујемо још већу зараду, тако да је ово у ствари инвестиција у туризам и лепши Београд - истакао је градоначелник.
Он је додао да ће програми у оквиру "Београдске зиме" почети 1. децембра и да ће се одржавати сваког викенда на неколико локација у центру града, а да ће се од 15. децембра програми одржавати сваког дана. 
Прочитајте ОВДЕ какве ће бити српске мере против бахатих амбасадора?
Извор: Република

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Београд у очима туриста.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА