Најновије

СВИ ЋУТЕ: Ваљево протраћило паре из Јапана, Вулин сваки пут црвени кад...

"Једно друштво је хумано колико води рачуна о деци и старима", каже професорка у пензији из Ваљева Славица Степановић док резигнирано посматра зграду ваљевског Герантолошког центра, чија је градња почела пре више од једне деценије и у коју је инвестирано 2,5 милиона евра донације Владе Јапана.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Донација није помогла. Објекат је данас девастиран.
- Ова донација јапанске владе је за свако поштовање. Пошто је објекат велики сматрам да део треба комерцијализовати. Урадити клуб за дневни боравак трећег доба, можда некакав хостел, радње са услужним делатностима и слично. Тако нешто слично сам видела у домовима за старе у Војводини - саветује Славица Степановић.
Центар је површине пет и по хиљада квадратних метара и намењен је за 180 корисника. Зграда је грађена у две фазе, укровљена и делом устакљена. Али даље од тога се није отишло. Објекат је сада остављен на милост и немилост вандалима и лоповима.
Само летимичан поглед изблиза на зграду Геронтолошког центра у Ужичкој улици у Ваљеву довољан је да се посматрач увери у размере разбојништва над објектом у који је Јапан уложио милионе евра. Пуно је грађана који са тугом говоре о пропалој инвестицији, док надлежни ћуте. У градској управи у Ваљеву упорно ћуте.
Својевремено је бивши министар за рад, борачка и социјална питања, који је у међувремену са те позиције премешен на место министра одбране, Александар Вулин, био у посети Ваљеву, где је изјавио да сваки пут поцрвени када га представници јапанске Амбасаде у Београду питају за судбину њихове вишемилионске донације у Ваљеву.
Да ли црвени и Зоран Ђорђевић, актуелни министар рада, а Вулинов претходник на функцији војног министра, за сада не знамо.
Прочитајте ОВДЕ зашто се Вучић плаши македонског сценарија?
Извор: Слободна Европа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Факултет техничких наука у Новом Саду једини у Србији већ 25 година омогућава учење јапанског језика ван студијског програма. Од данас учење језика те далеке пријатељске земље биће ближе захваљујући донацији јапанске владе вредној 34.000 евра.

Бонус видео

Јапанска влада донирала је 29.000 евра специјалној болници за рехабилитацију "Термал" у бањи Врдник како би се унапредиле здравствене услуге. Укључујући ту донацију, укупан износ јапанске помоћи преко пројеката за основне потребе становништва у Србији од 1999. године је око осам милиона евра.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА