Најновије

МУЗИЧКИ ДОГАЂАЈ ГОДИНЕ: Руски феникс - Ансамбл Црвене армије „Александров“ 10. и 11. новембра у Србији (ВИДЕО/ФОТО)

Ансамбл Црвене армије „Александров“ наступиће 10. новембра у београдском Сава центру и дан касније у новосадској дворани Спенс, најавили су организатори. Ово је прво гостовање Ансамбла у Србији након трагедије која се догодила у децембру прошле године када је на путу ка Сирији настрадало 64 члана хора.

Александров (Фото: РИА)

Академски ансамбл песама и игара руске армије „Александров“ сматра се симболом и поносом руске културе и има традицију дугу чак 87 година.
Ансамбл броји више од 200 људи, укључујући 150 професионалних уметника: солисте, мушки хор, оркестар, плесачке групе, а репертоар обухвата више од 2.000 песама.

То су народне, родољубиве и војничке песме и игре, а изводе и духовну музику и класике руских и светских композитора.
У целом свету тај ансамбл стављају у ранг са руским брендовима као што су Бољшој театар, Ермитаж, Третјаковска галерија и Музеј дијаманата московског Кремља.
Богата историја тог ансамбла тесно је испреплетена са историјом Совјетског Савеза и савремене Русије.

Нажалост, у несрећи која се догодила 25. децембра прошле године када се авион Ту-154 срушио у Црно море погинула су 64 члана хора „Александров“.
Министарство одбране Руске Федерације обновило је Ансамбл у најкраћем року и први наступ су имали већ у фебруару у Москви.
Ово је први пут да се након трагедије Ансамбл Александров налази у региону.
На турнеји публика ће имати прилику да види комплетан концертни састав Ансамбла Александров који чини 128 особа, што доноси дозу одређеног спектакла, с обзиром да је у региону до сада увек гостовао само хор уз мањи оркестар и мањи број играча.
Они певају на готово свим језицима света, укључујући кинески, индијски, турски…
Током свог дугогодишњег рада Ансамбл „Александров“ је добио највиша домаћа и међународна признања, а многобројна дискографска издања забележила су милионске тираже.
Ансамбл је 1928. године основао професор московског конзерваторија „П. И. Чајковски“, народни уметник ШСР-а, композитор генерал-мајор Александар Васиљевич Александров, који је предводио Ансамбл пуних 18 година. Цене улазница за ову представу у Новом Саду су 4.000,00 динара за првих пет редова партера, 3.000,00 за остале редове у партеру, 2.800,00 за средишна места првих тринаест редова Запада 1. и 2.600,00 за сва остала места на Западу 1.. Улазнице за средишна места у прва три реда на Западу 2 коштају 2.400,00, а за сва остала места на Западу 2, 2.200,00 динара. Карте се могу купити на свим продајним местима у оквиру продајне мреже "GIGS TIX''-а као и на благајни СПЕНС-а. Улазнице за концерт ансамбла “Александров” у Београду, где су увек радо виђени гости, коштају од 2.000 до 6.000 динара. Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА