Најновије

Српске деминере обучавали Американци, а сад иду код Руса

Заменик министра одбране Русије Александар Фомин изјавио да су Србија и Јерменија спремне да пошаљу деминере у Сирију, да очисте терен након ратних сукоба.

Српски деминер (Фото: Јутјуб)

Према Фоминовим речима, консултације су обављене са Ираном, Египтом, Турском и Уједињеним Арапским Емиратима, а Србија и Јерменија већ су потврдиле спремност да пошаљу своје стручњаке, пренео је Спутњик.
Фомин је додао и да би српским и јерменским стручњацима могли да се придруже и Кинези, док су остале земље изразиле спремност да финансијски подрже деминирање Сирије. 
Подсетимо, прича о деминерима који би требало да иду у Сирију, али на руску страну, недавно је објављена у београдским медијима као позадина сукоба министра одбране Србије Александра Вулина и америчког амбасадора у Србији Кајла Скота.
Наиме, иако је до оштрих речи дошло након Вулинове изјаве о генералу Лазаревићу, иначе хашком оптуженику, "Блиц" је навео да се у суштини сукоба између Вулина и Скота налази одлука Министарства одбране Србије да пошаље деминере у Сирију на руску страну. 
Америка је, према писању тог београдског медија, била револтирана таквом одлуком Министарства јер су управо САД дале знатна финансијска средства и подршку за обуку српских деминера.
Прочитајте ОВДЕ какав то економски бум Русија спрема у Србији?
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте прилог о српским деминерима.

Бонус видео

Награђивани документарац о деминерима на Копаонику
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА