Најновије

ДОДИК: Нисмо одустали од независности (ВИДЕО)

Милорад Додик, председник РС, је изјавио да су представници Савеза за промене опозиција Српској, а не њему, јер нису хтели ниједан консензус који им је нудио.

Додик (Фото: Јутјуб)

Поводом дешавања на посебној седници Народне скупштине Српске на којој је опозвана одлука о републичком референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ, Додик је оценио да су представници Савеза за промјене "хронични губитници и издајници".
- Када издаја пређе у врсту таквих квалификација како се они понашају у покушају да оправдају своје издајништво на нивоу БиХ, онда је то за њих пут без повратка - рекао је Додик.
Он је нагласио да су представници Савеза за промене јуче у Народној скупштини имали могућност да све кажу и учине.
Додик је рекао да је по јучерашњем доласку у парламент Српске тражио од Клуба посланика СНСД да се "не петља у дискусију" коју је водио са опозиционарима.
- Они су све то достојно пропратили, јер та опозиција није опозиција власти, иако покушавају да представе да је то опозиција Милораду Додику. У суштини то је опозиција Српској, јер нису хтели ниједан консензус иако сам им нудио разне ствари - рекао је Додик.
Он је истиче да се као представници Савеза за промене понашају сви они који по сваку цену покушавају да елиминишу своје противнике, те поновио да је његов опсег размишљања јуче у Народној скупштини био дијалог, а Савеза за промјене - дисквалификовање.
- Дошао сам да причам и спреман сам да увек са њима имам дијалог. То се видело јуче у Народној скупштини. Они су износили своја мишљења и нико им није бранио да било шта кажу. Зато су и добили одговор. Можда им се то не свиђа, али и мени се нису свиђала питања", рекао је Додик.
Он је навео да су представници Савеза за промјене изабрали свој политички пут.
- То поштујем. На крају крајева, народ ће бити судија. После јучерашњих дешавања мислим да сам прибавио доста неопходне енергије да наставим још упорније да се бавим политиком и реализацијом својих идеја - поручио је Додик.
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска има право на референдум о свом статусу у БиХ и да ће то бити реализовано онда када о томе буде постигнут консензус.
- Ми смо рекли да то није тема овог времена, али, у сваком случају, нисмо одустали од те идеје. Уколико у БиХ не буде дијалога и ако се БиХ не редефинише у смислу уставног уређења какво је данас, немамо ниједан разлог да останемо у БиХ - поручио је Додик.
Данас је Митровдан. Обавезно погледајте у небо, а због чега прочитајте ОВДЕ.
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик у НСРС: Држава Република Српска има право да одлучује
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА