Најновије

ТАЧНО У ПОНОЋ ПОЧИЊЕ РАТ У МАКЕДОНИЈИ?! Прави циљ албанских терориста је Србија!

Суд у Скопљу недавно је "одрапио" терористе из такозване Кумановске групе на дуге робије и тиме је македонска држава показала изненађујући ниво озбиљности у обрачуну са албанским сепаратистима чији апетити постају незајажљиви, али је тим потезом и изазвала и нове реакције шиптарских терористичких група.

Шиптари крећу на Македонију (Илустрација: Правда)

Акт - тероризам, казна – потпуно заслужена. Осуђени – њих седморица на доживотне робије, тринаест на по 40 година, шесторо по 20, по један на 18 и 12, тројица на 13 и двојица на 14 година затвора. Пресуде нису ни прочитане пред њима јер су осуђени певали и узвикивали "УЧК", а пре тога су одбијали да уђу у салу. Али, како кажу, на мршавог вука и зец диже ногу. Чињеница је да се македонска држава већ годинама благо односи према отвореним албанским сепаратистичким тежњама, а и Србија је чинила сличне грешке у прошлости, што се показало као лоша стратегија. Попут неког размаженог деришта ови разбојници неће престати са територијалним претензијама све док их не смири један озбиљан војнички пораз, рекао је недавно Слободан Антонић.

Ноћас почело

У акцији такозване косовске полиције у ноћи између уторка и среде, наравно, уз надгледање од стране међународних институција које на територији "Старе Србије" покушавају да направе државу, пронађена је гомила наоружања, након претњи такозване "Националне ослободилачке армије" (НОА), упућених преко интернета. Неколико сати пошто је НОА запретила нападима, уколико сви Албанци у року од три дана не напусте македонске институције због пресуде Кумановској групи, такозвана "Косовска полицијска служба" (КПС) пронашла је наоружање. Оружје и војна опрема пронађени су недалеко од Глоговца и села Врбовац код Витине. Лоше стање наоружања вероватно указује да се оно скрива још од 2001. и претходних сукоба у Македонији, а можда и још од рата у нашој земљи 1999. године. Проналазак застарелог оружја показује и колико је КПС "озбиљно" схватио молбу Македоније, која је признала шиптарску "државу" на Космету.

Вечерас почиње рат?!

У претњи се истиче да ће напад отпочети по истеку датог рока, а то је ноћас у поноћ. Ова претња је упућена преко листа на албанском језику Лајм, коме је такозвани "Генералштаб" ове паравојне формације са седиштем у Скопљу, послао саопштење да осуђују пресуду Основног суда у Скопљу против осуђених у процесу Диво Насеље. Политички аналитичар и стручњак за геополитику Драгомир Анђелковић каже да је Македонија несумњиво угрожена и да је она свакако мета албанског сецесионизма. - Само је питање времена када ће у Македонији почети озбиљан покрет са иницијативом за одвајање великог дела територије ове земље и припајање Албанији и тзв. Косову. Тешко је рећи да ли ће се ноћас тако нешто десити. Мислим да је то, за сада, провокација – рекао је Анђелковић. Он каже и да велика количина оружја која постоји на Косову и Метохији, може бити најава покушаја напада на нашу земљу. - Западни центри моћи могу преко Македоније да дестабилизују Србију. То је велика опасност, темпирана бомба, за коју је само питање када и где ће да пукне – каже Анђелковић и додаје – Несмињиво да је Србија угрожена, у периоду када евроатлантски стратези одлуче да им се исплати нова дестабилизација Балкана, врло је вероватно да ће почети и код нас. На питање када и како може да се реши питање албанског национализма, Анђелковић тврди да ће се то десити када њихови спонзори са запада одлуче да промене политику и да их пацификују. Текст изјаве коју су српске судије и тужиоци дали на Косову можете да погледате ОВДЕ. Извир: медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Терористички напад на Диво Насеље у Куманову, извршен је 9. и 10. маја 2015. године, када је погинуло осам полицајаца, а 42 су била рањена. У полицијској акцији тада је погинило и 10 припадника те вишечлане терористичке групе:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА