Најновије

Коначно откривено шта је било "чудо" описано у Старом завету!

Научници верују да се прво помрачење Сунца догодило пре више од три хиљаде година, што би могло да значи да смо коначно на прагу да дешифрујемо Стари завет и "чудо" које се у њему помиње.

Илустрација (Фото: Pixabay.com)

Верује се да се помрачење Сунца догодило 30. октобра 1207. године п. н. е, за време владавине египатских фараона Рамзеса II и његовог сина Мернепта. 
Помрачење Сунца се помиње у Старом завету када је Јошуа, син Нунов, водио људе до израелске области Канан, у данашњи модерни Израел и Палестину. 
Молећи се Јошуа је замолио Сунце да буде стабилно и објаснио како је Сунце стајало мирно, а Месец се зауставио док се нација светила непријатељима. 
Професор сер Колин Хамфри са Универзитета у Кембриџу каже да превод Старог завета на модерни енглески није добар. 
- Ако се вратимо на оригинални хебрејски текст, можемо лако схватити да се ради о помрачењу Сунца које је, природно, у том тренутку престало да сија - каже он. 
Професор Хамфри и његов тим су потом почели да рачунају да ли се баш у то време догодило помрачење и утврдили су да је једино видљиво помрачење изнад Канана било 30. октобра 1207. године п. н. е. 
- Помрачења Сунца су се користила као одредница за догађаје у античком свету. Уз помоћ ових нових калкулација коначно знамо и када је тачно владао фараон Мернепта, од 1209. или 1210. године п. н. е, а према одавно познатим списима зна се да је његов отац Рамзес Велики владао од 1276. до 1210. године п. н. е - закључује. Прочитајте ОВДЕ пророчанство о нуклеарном рату. Извор: Б92

Бонус видео

Пророчанства о крају - 4 Јахача Апокалипсе (Откривења) су овде, Други Долазак Исуса

Бонус видео

Једно од пророчанстава краја света
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА