Најновије

Путин је у роду са свим краљевским породицама у Европи?

Руски председник Владимир Путин је био мистерија скоро свима у тренутку избора. Чинило се да је он човек без прошлости, инспирисан симболом нове епохе али без историјских корена.

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Истраживање које су спровели новинари из руског града Твер је постало сензација. Као што је постало познато, родитељи руског председника су дошли из Калински подручја, региона Твер.
Породично стабло председника није праћено даље од Путиновог деде Спиридона Путина, који је напустио подручје Твера за Санкт Петербург, већ са 15 година. Деда Владимира Путина је био озбиљан, искрен и суздржан човек. Као кувар је радио и у престижним ресторанима у Санкт Петербургу пре револуције 1917-те. Касније је позван да кува за самог Лењина.
Када је Лењин умро, Спиридон Путин је почео да ради у једној од Стаљинових дача. Путинов деда је успео да преживи током тог тешког и грозног периода совјетске историје. Када је отишао у пензију, живео је и кувао у одмаралишту Комунистичке партије. Владимир Путин прича о свом деди као о човеку који није био баш причљив.
Истраживачи нису успели да пронађу порекло његовог презимена. На интернету постоји само један Путин- Владимир Владимирович. Ниједан други научник или речник не спомиње ишта о презимену Путин међу десетинама хиљада других презимена.
Са друге стране, недавно је откривена изненађујућа чињеница. Владимир Путин личи на принца Микхаила Тверскоја. Обојица нису високи, немају пуно косе и имају сличан нос. Да ли је Путин потомак тверског принца? Ова хипотеза је постајала све стварнија. Презиме Путин није спомињано у руским презименима, што значи да има вештачко порекло.
Ово презиме се недавно појавило, негде средином 19-ог века. Сви Путини потичу од клана Путина из Твер региона. Непризнати потомци племићких фамилија су често добијали скраћена имена. На пример, руски писац Пнин је био ванбрачни син маршала Репнина. Било је још много таквих примера – Бетској уместо Трубетској, Грибов уместо Грибоједов. Нова имена незваничних грана клана су формирана услед дедукције – изузимањем слога.
Књига породица тверског региона спомиње презиме Путјанин – клана руских принчева. Овај клан је дао много истакнутих војсковођа Русији, као и уметника, политичара и свештеника. Ово је један од најстаријих кланова у руској историји.
Уколико је председник Путин потомак Путјанин клана, то би значило да има везу са свим краљевским породицама у Европи.
Погледајте ОВДЕ ексклузиван снимак до сад невиђене Путинове нове лимузине.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

"Путинов стил".

Бонус видео

Добро је бити Путинов љубимац?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА