Најновије

РАТ ЧЕТНИКА И УСТАША У КАТАЛОНИЈИ: Братислав Живковић одговорио на оптужбе из Хрватске, да ли су четници на положају?

Изгледа да се на планети земљи неће скорије десити неки рат а да у њему копља не укрсте четници и усташе, бар ако је веровати хрватским медијима. Након избијања кризе у Каталонији, након референдума о одвајању од Шпаније, српски националисти су подржали Шпанију, зато што није признала Космет, а Хрватски Каталонију, јер су Каталонци долазили као добровољци на хрватској страни током рата у бившој СФРЈ.

Братислав Живковић (Фото: фејсбук)

Дискусије по интернету и међусобна препуцавања Срба и Хрвата око Каталоније инсипирисали су новинаре неких сајтова у Хрватској да објаве причу како српски четници крећу у помоћ Шпанији како би се боритили против Хрвата и Каталонаца у случају рата. Као главни актер похода на Шпанију у хрватским медијима помиње се командант Братислав Живовић, који је већ био на Криму и у Новорусији. Живковић у разговору за портал "Ослобођење" демантује овакве наводе. - Четнички покрет апсолутно негира да је спремао некакве добровољце за рат против Каталонаца у Шпанији, а у вези најновијих дешавања у тој земљи, како су писали поједини хрватски портали. Истина је да је делегација Четничког покрета од три члана, састављена од наших следбеника из Француске посетила наше шпанске пријатеље у Мадриду и дала пуну подршку целовитости Шпаније. Такође је тачно да је било речи о историји и подршци Каталонаца хрватским усташама и још неких сличних тема, али и понашању шпанских легионара на Косову и Метохији који су штитили српско становништво од шиптарских терориста и од својих донација обновили једну српску школу. У суштини, није било говора о слању никаквих добровољаца у Шпанију јер смо добили чврсто уверење да до новог грађанског рата сигурно неће доћи. Што се и испоставило тачним - објашњава Живковић.
Он је рекао да Четнички покрет прати развој ситуације у Македонији и Новорусији. 
- Четнички покрет је више окренут ка Новорусији и праћењу ситуације у Македонији која може да буде ново буре барута на Балкану, него политичким играма неколицине политичара у Шпанији. Такође смо договорили посету нашег шпанског брата и новинара Салазара Србији следеће године, који треба да направи кратки документарни филм о четницима - каже Живковић за "Ослобођење". Шта каже др Нада Грујић о тровању Србије за време НАТО агресије али и након ње погледајте ОВДЕ. Извор: Oslobodjenje.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са Братиславом Живковићем.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА