Најновије

Откривено складиште ОВК: На Косову заплењено оружје, спреман напад терориста на Скопље

Косовска полиција запленила је велику количину тешког наоружања и војне опреме недалеко од Глоговца и Витине, само неколико сати пошто је терористичка "Национална ослободилачка армија" запретила нападом на Скопље и поставила услов да Албанци у Македонији одмах напусте све државне институције!

Креће напад у свим правцима (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Како је саопштено, у тајним складиштима нађени су тешки митраљези, минобацачи, велика количина муниције и радио-станице. Сумња се да су терористи "Националне ослободилачке армије" управо ово оружје хтели да искористе за терористичке нападе у Скопљу. Непосредан повод за напад била је пресуда члановима "Кумановске групе", међу којима су и бивши припадници ОВК, који су осуђени на доживотне казне затвора.
"Полицијску акцију заплене оружја надгледали су представници међународних мисија на Косову. Наређена је и истрага јер током претходних контрола на овом месту није било никаквих трагова оружја", саопштили су из Косовске полиције.
Коментаришући ове наводе, генерал у пензији Божидар Делић каже да нелегалног оружја на Косову има на сваком кораку.
- Постоје бројна тајна склоништа јединица ОВК. Када затреба да се направи ситуација попут ове, онда се жртвује неко складиште како би било "пронађено", а транспорт оружја између Косова и Македоније није никакав проблем. Што се тиче Србије, ове количине оружја нису безначајне јер се врло брзо може наоружати више бригада ветерана ОВК. Србија би морала да посвети много више пажње југу државе и предупреди опасности које долазе са Косова - наглашава Делић.
Љубан Каран, бивши потпуковник КОС, каже да политичари у Приштини страхују од оптужница за ратне злочине.
- Пресуде терористима у Македонији повод су за акције које би одвукле пажњу јавности са дешавања око припреме суђења за злочине ОВК. За косовске лидере није проблем организовати акцију, они имају обучене и мотивисане терористе, као и тајна складишта оружја. Иако се прети Македонији, могуће је да терористичке акције буду усмерене и према Србији, јер је она била и остала основна мета - закључује Каран.

Мој угао

Марко Ђурић:
Српски народ у покрајини наставиће да се бори за опстанак, идентитет и институције. Док год смо спремни да се боримо за оно што је наше, то је наше и неће бити изгубљено.
Трам је "мртав" ако се нађе са Путином. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Злочин без казне Косово и Метохија 17-18. март 2004.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА