Најновије

Пресуда важнија од живота

Адвокати генерала Ратка Младића демантују тврдње Хашког трибунала везане за покушаје одбране да се, због драстично погоршаног здравственог стања што хитније предузме адекватно лечење бившег команданта ВРС.

Ратко Младић (Фото: Синхуа)

Драган Иветић и Борис Зорко, чланови тима Младићеве одбране истичу да су због вишемесечног одбијања да им се достави лекарска документација, а затим и непотпуних података, изгубили свако поверење у тачност и истинитост затворског лекара.
- Затражили смо хитно покретање поступка због непоштовања суда, шефа медицинске службе Притворске јединице Шевенинген, др Паулуса Фалкеа. Његово одбијање да своје процене подвргне тесту медицинске науке супротно је лекарској етици. Немамо никаквог поверења у податке који стижу од др Фалкеа - истичу Младићеви браниоци.
Борис Зорко подсећа да је пуних девет месеци трајала потрага за Младићевом медицинском документацијом и децидне тврдње да смо добили све што смо тражили.
- Одбрана ни данас не располаже свим подацима у вези са здрављем генерала. Када се томе додају конфузне и површне информације чији је извор Притворска јединица, више него јасно је да је овакво поступање неприхватљиво - наглашава Зорко.
Драган Иветић додаје да се истовремено обмањује и јавност када је реч о "понуди" одбрани генерала да лекари специјалисти прегледају у Хагу Младића.
- Истиче се податак да су нам понуђена три датума, а притом се свесно игнорише чињеница да још од 26. октобра постоји заједнички захтев за посету лекара који би се остварио у недељу, 13. новембра. На тај захтев никада нам није одговорено, па се тако не може говорити о томе да се чека одговор одбране, јер је то већ урађено - каже Иветић и подсећа да су сви термини који су понуђени одбрани заправо после изрицања првостепене пресуде.
- И то је такође игнорисање нашег захтева да је потребно да се прецизно утврди здравствено стање генерала, како би се установило да ли уопште може да присуствује том изрицању пресуде - прецизира Иветић.
Име притворског лекара, др Фалке не појављује се први пут у јавности. Он је довођен у директну везу са неадекватним терапијама у случају Слободана Милошевића и Војислава Шешеља.

Манипулација др Фалкеа

Дарко Младић открива да је пре неколико дана притворски лекар, др Фалке тражио од генерала да му потпише одобрење да његове снимке главе проследи једном радиологу из Холандије.
- Мој отац је то одбио. Лекари и на овај начин покушавају да манипулишу здравственим стањем мог оца - истиче Дарко Младић.
Адвокат Тома Фила каже да ако се не пронађе једна ствар, Зоран Марјановић никада не може бити осуђен. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Вести

Бонус видео

Ратко Младић о Републици Српској
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА