Најновије

ПУТИН ИХ РАСКРИНКАО: Руски председник разоткрио америчку олимпијско-изборну заверу!

Руски председник Владимир Путин оптужио је САД за мешање у предстојеће председничке изборе у Русији, и за то је дао врло занимљив аргумент.

Путин (Фото: putin.kremlin.ru)

Како јавља Вашингтон пост, Путин тврди да је наводно мешање САД у руску предизборну кампању одмазда за наводно руско уплитање у америчке изборе прошле године. Путинове оптужбе стигле су уочи сусрета са америчким колегом Доналдом Трампом на маргинама самита АПЕЦ у Вијетнаму. 
Међународни олимпијски комитет (МОК) овог месеца већ је дисквалификовао двојицу руских скијаша и још увек разматра захтев да се Русија колективно дисквалификује са Зимских олимпијских игара које се одржавају почетком идуће године у Пјонгчангу, у Јужној Кореји.
Чињеницу да се Олимпијске игре одржавају месец дана пре руских председничких избора, на којима ће се Путин кандидовати за свој четврти председнички мандат, руски председник очито види као доказ да су два догађаја на неки начин повезана.
Путин је ове оптужбе изнео приликом посета руској фабрици у Уралу.
“Оно што ме брине је то што Олимпијске игре почињу у фебруару, а када су наши председнички избори? У марту. Постоје врло велика сумња да се све ово ради како би се створила атмосфера незадовољства, која је некоме потребна, спортских навијача и спортиста да је држава наводно била укључена у кршења правила и да је за то одговорна“, рекао је Путин током разговора са радницима Чељабинске фабрике компресора.
“САД жели да створи проблеме у руским председничким изборима као одговор на наше наводно мешање у њихове”, додао је.
Председник Русије је констатовао да данашње међународне спортске организације, укључујући и МОК, веома зависе од великог броја компонената, првенствено спонзора, затим од купаца телевизијских права, од оглашивача. Према његовом мишљењу, "то је огроман слој веза и зависности“.
„А контролни пакет налази се у Сједињеним Америчким Државама“, јер се тамо налазе главне компаније које наручују и плаћају за телевизијска права, тамо су главни спонзори, главни оглашивачи“, додао је руски лидер.
Светска анти-допинг агенција је у септембру одбацила 95 пријава за допинг руских спортиста због недостатка доказа, али националне анти-допинг агенције САД-а и још 16 земаља свеједно траже да се Русију дисквалификује са Зимских олимпијских игара.
Трамп је "мртав" ако се нађе са Путином. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Владимир Грбић - Срби и Руси имају исту крв 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА