Најновије

РУСКИ ОДГОВОР НА НОВУ РАКЕТУ САД: Ако америчка претња буде реализована Русија ће муњевито реаговати (ВИДЕО)

У случају да САД изађу из Договора о ликвидацији ракета малог и средњег домета Русија ће „муњевито и реципрочно“ одговорити. У овом тренутку Русија испуњава овај договор, саопштио је Спутњику шеф Комитета Савета федерације за одбрану и безбедност Виктор Бондарјов.

Искандер М (Фото: Јутјуб)

„САД су више пута претиле да ће изаћи из Договора о ликвидацији ракета малог и средњег домета. Ако претња буде реализована, Русија ће одговорити муњевито и реципрочно“, изјавио је Бондарјов.
По његовим речима, „апсолутно је измишљена прича, без чињеница и навођења доказа“ да Русија крши договор о ликвидацији ракета малог и средњег домета, која се чула након недавног лансирања „нове, скоро невидљиве ракете за ’Искандер М‘ која је предвиђена искључиво за унутрашње коришћење (домет лета 400 км, тежина 700 кг)“.
Он је саопштио да ће Русија израдити и предати војсци ракете средњег домета, ако се такве појаве у америчком арсеналу.  
„Ако се појави у америчком арсеналу ракета коју је одобрио Конгрес, мораћемо да израдимо и испоручимо војсци исту такву. Русија има војнотехничке могућности за то“, обећао је Бондарјов.
По његовим речима, САД често без званичног саопштења крше договор.
„То је њихово често понашање, као и пракса да приписују другима своје злочине. Углавном оптужбе за непостојеће прекршаје или за легализацију сопствених наводно ’реципрочних‘ мера или за скретање пажње са својих стварних злочина. Мислим на Сирију, Украјину и Донбас“, додао је сенатор.
Конгрес САД усагласио је јуче издвајање средстава за развој копнене ракете средњег домета као одговор на „нарушавање Споразума о ликвидацији ракета малог и средњег домета од стране Русије“, а одговарајућа одлука наведена је у нацрту буџета за одбрану за 2018. годину.
Трам је "мртав" ако се нађе са Путином. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА