Најновије

ИСТОРИЈСКИ ДОГОВОР ПУТИНА И ТРАМПА: Разговарали кратко, али донели су ову важну одлуку за светски мир!

Председници Русије и САД, Владимир Путин и Доналд Трамп, јуче су накратко разговарали на маргинама самита Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕЦ) у Вијетнаму и потврдили заједничко саопштење о Сирији.

Трамп и Путин (Фото: РИА)

Наводи се да у том саопштењу пише да за сукоб у Сирији не постоји војно решење и да су се двојица председника договорила да коначно политичко решење сукоба у Сирији треба да буде у оквиру Женевског процеса и у складу са резолуцијом Савета безбедности УН број 2254.
ТАСС наводи да је заједничким саопштењем договорен наставак коришћења постојећих канала војне комуникације како би се осигурала безбедност америчких и руских војника, као и да би се спречили опасни инциденти са партнерским снагама које се боре против Исламске државе.
У саопштењу пише и да председници потврђују да ће наставити те напоре у борби против Исламске државе како би дошло до коначне победе над њом.
Наводи се да су овај документ спремили стручњаци две земље и да су га пре Трампа и Путина потврдили руски министар спољних послова Сергеј Лавров и амерички државни секретар Рекс Тилерсон.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков казао је да је саопшење о Сирији спремљено специјално за састанак лидера АПЕЦ који се одржава у летовалишту Да Нанг.
ТАСС наводи да су пре тога Путин и Трамп имали краћи разговор док су ишли ка месту намењеном за фотографисање учесника самита.
Немојте се више ничему надати, Нови светски поредак, али руски, већ је стигао. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА