Најновије

ПАО АЛ БУКАМАЛ: Масовни контранапад теориста Исламске државе на југоистоку Сирије! (ВИДЕО)

Терористи Исламске државе повратили су контролу над Ал Букамалом, након жестоког контранапада на сиријске снаге које су покушавале да обезбеде послдњу "престоницу" Исламске државе.

Терористи у Букамалу (Фото: принтскрин)

Према извештају Сиријске војске, снаге које су се налазиле у граду нису биле у могућности да осигурају северни улаз у град, након повлачења терориста раније ове недеље.  Како се наводи, терористи су управо на тој позицији извршили силовити удар, па је, након заузимања предграђа Ал Џала, убрзо пао и остатак напуштеног града, чије је становништво Сиријска армија евакуисала током претходних дана.  Према наводима војних извора сиријских медија, у околину Ал Букамала ових дана слио се велики број терориста који су се повукли са великог дела територије, који је у севернијим деловима покрајине Деир Ез Зор Исламска држава препустила америчко-курдској коалицији. Терористичко гласило Амак објавило је снимак ове контраофанзиве:
Да подсетимо, Сиријска армија објавила је 8. новембра да су снаге које су се пробијале из правца авио-станице Т2 ослободила Ал Букамал, последње упориште ИД-а на југоистоку Сирије, иако је било планирано да град ослободе елитне Тигрове снаге и 4. механизована дивизија, које још увек чисте северније делове покрајине Деир Ез Зор. Од тада, здружене снаге САА, Снага националне одбране, Хезболаха, иранске Револуционарне гарде и ирачких Јединица народне мобилизације, суочавају се са снажним контранападима терориста, као и субверзивним дејствима у самом граду, који су током јучерашњег дана и евакуисали. Према наводима локалних активиста, јуче су у Букамал долетели и сиријски и руски специјалци. Ипак, тренутно бројчано надмоћнији терористи, успели су да се поново докопају празног града, који ће сада, свакако постати мета жестоких дејстава руске и сиријске авијације. Постоје индиције да се шеф ИД-а Абу Бакр ал Багдади још увек налази у Букамалу. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су сиријске снаге 8. новемра ушле у Букамал:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА