Најновије

РУСИ ПОБЕСНЕЛИ, ИНДИЈА ИМ ЗАБИЛА НОЖ У ЛЕЂА: Американцима открили тајну нуклеарне подморнице "Чакра" (ВИДЕО)

Званична Москва оптужила је Њу Делхи да је америчком особљу дао приступ руској нуклеарној подморници "Чакра", која је у саставу индијске морнарице од 2011. године, преноси РТ.

Подморница "Чакра" (Фото: Јутјуб)

Лист Комерсант пише да би тај инцидент могао да угрози разговоре о најму друге нуклеарне подморнице и друге пројекте у области војне сарадње две земље.
Неколико извора Комерсанта из руских државних агенција рекли су да су индијски партнери недавно "починили неколико непријатељских потеза према Русији".
Тврде да је делегација морнарице САД недавно посетила носач авиона "Викрамадитија", што је, како се истиче, присилило руске званичнике да уложе протест. Нешто касније, према наводима руских војних извора, америчка делегација укрцала се и на подморницу "Чакра", оценивши тај чин као нечувен.
Подморница се тренутно налази у индијској бази где чека поправку.
Извори у руској војсци напомињу да је у делегацији САД било добро обучених стручњака, који су "сигурно прикупили неке податке о тој нуклеарној подморници".
Оцењују да би "низ инцидената" могао да има негативни утицај на сарадњу две земље, која се успешно развијала у протеклих пет година.
Према наводима Индијан дифенс њуза, тамошња морнарица изнајмила је "Чакру" (оргинално названу "Непра") од руске војске 2012. године, плативши десетогодишњи најам око милијарду долара.
О историјском договору Путина и Трампа и коју су одлуку донели прочитајте ОВДЕ.
Извор: РТ, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА