Најновије

ВЕЛИКА СТРАТЕГИЈА РУСИЈЕ: Немојте се више ничему надати, Нови светски поредак, али руски, већ је стигао...

Током протекле три године, Москва је успешно избегавала политичке и економске нападе Вашингтона, док је брзо проширивала билатералне односе са скоро свим својим великим регионалним суседима.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Њен стратешки географски положај је у великој мери користио Русији, јер се центар глобалне моћи све више помера ка истоку.
Дмитриј Тренин је недавно написао упечатљив чланак о руским “великим плановима“ за Евроазију. Иако он има трезнији приступ овом питању, његова запажања по питању тога зашто је Русија тако добро позиционирана да има користи од интегрисане Евроазије.
“Географски положај Русије на северу и у центру великог континента Евроазије омогућава јој да има поглед од 360 степени на своје гигантско суседство, од Норвешке до Северне Кореје, и од Мурманска до Мумбаија.
Има одличну екипу на континенту, ЕУ и Кину, као директне суседе, и може да бира између њих.
Нова велика стратегија Москве је још увек у развоју. Она настоји да се максимално повеже са свима, док интересе Русије ставља на прво место. Управљање великим бројем партнера је тешко, али не и немогуће, као што је показало недавно искуство Москве на Блиском истоку.
Одржавање односа са Кином на истом нивоу ће бити главни дугорочни задатак. Неће бити лако ни стварање новог регионалног поретка са Кином, Индијом, Турском и другима. Међутим, Европска унија и Украјина су такође део велике Евроазије, и мисија неће бити остварена пре него што Европа и Русија постигну нов стадард заснован на емпатији у разноликости.“
Сирија је епохална прекретница. Москва је успела да успешно координира уједињеним дипломатским и војним фронтом против Вашингтона и његових подређених држава.
Више се не може одбацивати позив Русије за мултиполарни светски поредак. То је већ стигло.
Руски амбасадор упозорава Израел да неће проћи добро уколико нападну Либан!Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Савремена техника руске војске и вештина руских војника
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА