Најновије

ИЛИЋ: У Министарству грађевине украдено 720 милиона евра и Зорана Михајловић је умешана у криминал! 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да је према његовој рачуници на основу документације коју поседује до сада у Министарству грађевине украдено на разним пословима 720 милиона евра.

Велимир Илић (Фото: Јутјуб)

 

„Све се ради слободном погодбом ,а то је отворен пут за корупцију. На основу папира и документације коју имам ,а од које сам један део предао Тужилаштву и о томе обавестио и председника Србије Александра Вучића, до сада је у Министарству грађевине украдено на разним пословима 720 милиона евра. То да се ради о озбиљним махинацијама говори и хапшење најближих сарадника министарке Михајловић , који су готово сви у исказима пред судом тврдили да су део новца давали њој и радили по њеном налогу. То је рекао и бивши директор Аеродрома Никола Тесла Велимир Радосављевић када је ухапшен, а и директор инфраструктуре „Железница Србије“ и њен некадашњи саветник Мирољуб Јевтић. 

Сада када је ухапшен и државни секретар Поледица, ставри постају све јасније. У Министарству за грађевину и саобраћај од 2014. године до сада ухапшене су 54 особе које су радиле баш у том сектору или сарађивале с њим. Ми смо поднели кривичну пријаву против Зоране Михајловић за малверзације у којој се јасно види да је само на једном послу украдено 180 милиона евра. Тужилаштво на то ћути,а Вучић је рекао да је он то проверио и да ту нема наводно ништа. Занимљиво да он то све па и Јовањицу и „Крушик“ провери пре надлежних институција и саопшти нам да је све чисто ,а докази излазе на све стране“, рекао је Илић на конференцији за новинаре. 

Он је додао да је то „разлог што се паралелно прави шест аутопутева , јер су аутопутеви место где се због слободне погодбе коју су увели највише отвара простор за корупцију“. 

„Ми имамо најскупљи километар пута у Европи. Километар пута обилазнице око Београда коштаће 14 милиона евра , што је дупло већа цена од реалне. Зашто толико све то кошта , у чије џепове иду те паре преко реалне цене ?“, упитао је Илић. 

Он је додао да годинама упозорава на корупцију у Министарству грађевине и саобраћаја и да очекује да ће институције процесуирати коначно све одговорне и који су умешани у корупцију и нагласио да је „ мафија умешана у изградњу путева“.

Илић је истакао да је уласком два министра у „новоформирану владу Косова“ Србија преко Српске листе признала кабинет Аљбина Куртија и ако су, како је рекао, најаве, биле сасвим другачије. 

„Неко је окренуо представнике Српске листе и наредио им  да прихвате небитна министарства. У исто време нови премијер непризнате државе Косово Курти најављује увођење војног рока у косовској војсци. Сада ће српска омладина на Косову да служи ту војску и неко ће једног дана можда да тера ту децу да ударе на свој народ. Држава Србија на то не реагује. Док Курти уводи редован војни рок који ће служити и српска деца са Косова , наш министар војни се уместо безбедношћу државе и јачањем војске бави мигрантима и убеђује нас како насељавање миграната у Србији не доноси ништа лоше. Он је увео то , док је био министар рада да се мигранти уписују код нас и да их из Европе враћају у Србију. А већина тих миграната су војно способни момци, који ће једног дана бити легитимисани кроз законе који доносе. Не зна се да је већина општина већ донела стратегију по којој је планирано насељавање миграната у општинама у Србији. Вучић и кроз тај његов „мали Шенген“ клизи у тихо признавање Косова правећи тако простор за признање. Ако уђемо у „мали Шенген“ Русија и Кина биће тиме онемогућене да ставе вето у Савету безбедности УН када косовска независност буде тема“, рекао је Илић. 

Прочитај ОВДЕ    који је то снимак узбуркао друштвене мреже.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА