Најновије

Премијерка најавила ванредне изборе

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је јуче да није размишљала о формалном захтеву Владе за расписивање ванредних избора, али да је атмосфера у Скупштини Србије „све, само није конструктивна”, што је свакако разлог да се размисли о евентуалној провери воље грађана пред уставне промене.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

За изборе су и неки од кључних људи СНС-а, који ће се на седницама Председништва и Главног одбора заложити за расписивање ванредних парламентарних избора заједно са изборима у Београду.
Премијерка Ана Брнабић истакла је и да у прилог опцији парламентарних избора свакако иде и чињеница да се у оквиру поглавља 23 мора ићи у промену Устава.

Вучић: Неки хоће слуге, а ја слободну Србију

- Та промена Устава нешто је што би требало да се заврши у наредним годинама. Вероватно у 2018. години, и важно је да када разговарамо о промени Устава у Скупштини имамо странке које на најбољи могући начин осликавају вољу грађана. Ја нисам сигурна да је то у овом тренутку у Скупштини Србије добро осликано - казала је она.
О томе ће се, како је рекла, и даље размишљати и видети да ли је боља опција да буде како јесте или опција да се пред уставне промене још једном провери воља грађана и да састав Скупштине буде „управо такав какав у ствари и треба да буде да би ти народни посланици разговарали о уставним променама”.
Дан одлуке пада у суботу, када ће напредњаци одлучити да ли ће бити ванредног гласања. Према писању медија, неки од кључних људи СНС-а заложиће се на седницама органа СНС-а за расписивање ванредних парламентарних избора заједно са гласањем за београдску скупштину. Најгласнији заговорници новог изласка на биралишта јесу Зорана Михајловић и Небојша Стефановић.
Међутим, све очи су упрте у лидера СНС-а и председника Александра Вучића, који је недавно истакао да он мисли да није добар тренутак за парламентарне изборе, али да ће одлуку донети странка. Навео је, ипак, и да би добра страна ванредног гласања било то што би власт тако добила мирне четири године, током којих не би било ниједних значајних избора, а Србија би могла да заврши важне обавезе на путу ка ЕУ.
Политички аналитичар Бранко Радун истакао је  да је изјава Брнабићеве јасан знак да се о ванредним парламентарним изборима размишља.
- То свакако значи да је у врху државе опција ванредних парламентарних избора опција која је на столу, али одлука још није донета. Постоје аргументи и за и против, али један од аргумената за је тај што се код нас дешавају промене на политичкој сцени унутар опозиције. Ту имате нове странке, неке су се распале, неке нове су се појавиле - истакао је Радун.
Хрвати на Србе шаљу тенкове и топове? Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ана Брнабић брани Шешеља
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА