Најновије

ДОДИК: Изетбеговић објавио општи напад на српске интересе

Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је јуче да је Србија најважнија земља за стабилност региона, а да је бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић објавио „општи напад на српске интересе”.

Додик (Фото: Јутјуб)

Након изјаве Изетбеговића да је, што се њега тиче, Косово до сада требало да буде признато, Додик је у емисији „Упитник” на Радио-телевизији Србије рекао да није реално да БиХ призна независност Косова јер је за то потребна сагласност Републике Српске.
Додик је рекао да се „тачно види да Изетбеговић прижељкује признање Косова”, оценивши да је његова мотивација „вероватно фрустрација”.
Председник РС је рекао да је Изетбеговић „тек један од тројице у Председништву” и да ниједна његова одлука није валидна без осталих два члана Председништва, додавши да мора постојати „свето тројство три конститутивна народа”.
Додик је рекао да је признање независности Косова раније било на дневном реду, да Бошњаци желе да признају Косово, али да је за то потребна сагласност РС коју неће добити.
„За то је потребна сагласност Републике Српске, а тога неће бити”, рекао је Додик.
Додик је изјавио да је Изетбеговић показао да је „српски непријатељ број један у БиХ”, да је његов циљ „што већа штета за Србе” и додао да је бошњачки члан Председништва БиХ објавио општи напад на српске интересе"
Председник Републике Српске рекао је и да је БиХ немогућа држава, додајући да је то „простор за тренирање странаца”.
Додик је рекао да су Срби ;прихватили Дејтонски споразум, и наметнута решења али никад нису желели да буду у тој држави која опстаје, како је навео, ;због „интервенције међународног фактора”.Говорећи о референдуму о независности РС, Додик је рекао да РС има све елементе да функционише као држава и да је ;најбоље растати се ако је „брак неуспешан”. ИД изгубила 95 посто територије, а шта је остало од калифата погледајте ОВДЕ.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик: Изетбеговић је српски непријатељ број један
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА