Најновије

КАО ДА СЕ МОРА: Погледајте како су српски падобранци "одрадили" скок са Американцима! (ФОТО/ВИДЕО)

Српски падобранци одржали су заједнички скок са америчким колегама, али, према приложеним фотографијама и снимцима, јасан је изостанак атмосфере коју прате вежбе са земљама "источног блока", као што су Русија и Белорусија.

Мрки погледи карактеристични су за данашњи сет фотографија са заједничког скока (Фото: Министарство одбране)

Учесници вежбе „Зима 2017“ реализовали су данас у преподновним часовима десантне скокове изнад аеродрома Ковин који су били планирани за јуче, али због лошег времена нису могли да буду реализовани, саопштено је из Министарства одбране.

Нешто после 10 часова, с батајничког аеродрома пут војвођанске равнице кренула су два америчка авиона Ц-130 Херкулес, из којих су у 11 часова почели да искачу српски и амерички падобранци. С висине од 300 метара на аеродорм Ковин скочило је укупно 120 падобранаца.

Обука, која обухвата припреме на земљи у касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ у Панчеву и два скока, данашњи и један који је планиран за петак, изводи се у периоду од 13. до 17. новембра, а реализују је српски падобранци са америчким колегама из 173. падобранске бригаде Европске команде оружаних снага САД, наводи се у саопштењу.

Падобранци су се десантирали америчким падобранима МЦ-6, који има делимично управљиву куполу и падобраном Т-11, који користе многе војске а с којим се наши падобранци први пут сусрећу.

Да ли због времена или колега, али и на снимку испод, приметан је мањак ентузијазма код српских падобранаца: Како је то изгледало када су одржане руско-српске војне вежбе БАРС 2017, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Приказ способности Војске Србије "Слобода 2017":
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА