Најновије

НЕСТАЈУ СА МАПЕ: ИД изгубила 95 посто територије, ево шта је остало од калифата (МАПА)

Терористичка организација ИД остала је без 95 одсто своје територије у Ираку и Сирији, саопштио је специјални представник америчког председника за борбу против ИД Брет Макгерк.

Исламисти (Фото: Јутјуб)

Како је рекао, након формирања међународне коалиције за борбу против тероризма, преко 7,5 милиона људи је ослобођено од власти ИД, 2,6 милиона Ирачана се вратило својим домовима, док терористи нису успели да поврате ниједан метар изгубљене територије.
Макгерк је такође рекао да је прилив страних бораца у Сирију малтене обустављен, док се у бази Интерпола тренутно налази укупно 43.000 имена људи који се боре на страни терориста.
Он је објаснио да је коалиција та која је одиграла изузетно важну улогу приликом формирања те базе, која је омогућила свим земљама-партнерима да „лове“ терористе приликом покушаја преласка граница.
Макгерк се осврнуо и на финансијску ситуацију терориста, рекавши да се стање на том плану тренутно налази у најлошијој позицији досад.

Коалиција предвођена САД окупља више од 70 земаља света. У Ираку делује уз сагласност Багдада, док у Сирији то није случај. Истовремено, коалиција има са Русијом договорене механизме како би се избегавали потенцијални међусобни конфликти приликом наношења ваздушних напада на положаје терориста.
На стотине удара сиријских и руских снага разарају џихадистичку област! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА