Најновије

У ПАДУ: Иако је СНС и даље фаворит, овог пута им неће бити једноставно

Реално гледано, без обзира на Вучићева "фемкања" Српска напредна странка (СНС) јесте и даље фаворит, али резултати тог, као и претходних истраживања јасно сугеришу да се овај пут ипак неће баш једноставно прошетати до победе, показало је истраживање Нове српске политичке мисли (НСПМ).

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

"Разуме се, никада се не може искључити могућност неке изборне 'бомбе' која драстично мења ситуацију и рејтинге. Такву бомбу је, например у кампањи за председничке изборе представљала појава 'Белог", указао је главни уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић.
Истраживање је показало да евентуална "тројна" опозициона формација (Драган Ђилас-Саша Јанковић-Вук Јеремић), проширена могућим и вероватним партнерима, бележи благи раст, а да Александар Шапић стоји "на врло добром двоцифреном резултату".
Према том истраживању, СНС је за мање од два месеца изгубила око два одсто подршке, поена, што се може тумачити негативним ефектом јесењих гужви и хаоса на радовима закрченим београдским улицама.
То је, сматра Вукадиновић, вероватно навело лидера СНС Александра Вучића да се последјих дана још непосредније и лично укључи у београдску кампању.
У суштини, кључ победе СНС на београдским изборима, ако се ако оставе по страни могуће изборне махинације, лежи не толико у њиховом сопственом резултату, колико у "расутим" опозиционим гласовима оних који вероватно неће успети да пређу цензус, рекао је Вукадиновић.
Он сматра да је зато Вучићева очигледна намера да тих опозиционих листа испод прага цензуса буде што више. 
Прочитајте ОВДЕ зашто аналитичари кажу да је Седница Савета за нациопналну безбедност "пумпање мишића" Вучића и екипе?
Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Један од последњих ТВ дуела у којем је учествовао Вучић.

Бонус видео

Још једна од бриљантних емисија Југослава Ћосића. На жалост, већ годинама ни Николић ни Вучић нису гостовали код њега.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА