Најновије

НОВИ ПРОБОЈ НА ГОЛАНУ: Сиријске снаге заузеле кључну позицију за удар на Беит Џин! Терористи зову Америку у Израел у помоћ! (ФОТО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) наставила је офанзивне операције на најосетљивијем фронту у Сирији.

Беит Џин (Фото: Твитер)

Предвођене 42. бригадом 4. механизоване дивизије, сиријске снаге и њихови савезници извршили су данас удар на положаје терориста Хајат Тахрир Ал Шама на северном ободу Голанске висоравни, који припада периферији сиријске покрајине Дамаск. Главни удар извршен је на узвишењу Тал Савади, које је током претходних месеци више пута ослобађано, па губљено у контранападима терориста који уживају све отворенију подршку Израела. Сиријске снаге су, након снажног удара артиљеријских снага и хеликоптерских јединица кренуле у јуриш, који је резултирао ослобађањем Тал Савадија.

САА је тако повратила све делове џихадистичког џепа који су изгубљени у контраофанзиви крајем прошлог месеца и поново обезбедила позицију за коначни напад на центар терористичких активности у том крају, град Беит Џин. Погледајте снимке жестоких окршаја који су данас објавили џихадисти из Беит Џина: Да ова битка није прошла без губитака за сиријске снаге, показују и фотографије на којима су џихадисти приказали 6 заробљених припадника 4. механизоване дивизије САА:


Терористи су вечерас објавили и снимак заседе у којој су заробљени сиријски војници: Оно што највише забрињава за настава операција у Беит Џину је оптужба коју су изнели џихадисти, да се сиријске снаге у операцијама на овом фронту служе хемијским оружјем, што вероватно значи да очекују помоћ од америчких и израелских снага. Како сиријске снаге скупо плаћају цену слободе за коју се боре, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА