Најновије

ПРУЖАЛИ ВАЗДУШНУ ПОДРШКУ ТЕРОРИСТИМА У БУКАМАЛУ: Американци учинили све што су могли да сачувају ИД у Сирији!

Тврдње које су током борбе за Ал Букамал износили локални активисти и поједини борци здружених снага које су водиле коначну битку против терориста на југоистоку Сирије, данас је потвдио и шеф либанске војно-политичке организације Хезболаха.

Американци штите Исламску државу (Илустрација: Правда)

Генерални секретар Хезболаха Сајед Хасан Насралах оптужио је Сједињене Државе за помоћ терористима Исламске државе (ИД) током Битке за Ал Букамал. - САД су учиниле све што је у њиховој моћи, осим директног ангажовања копнених снага против снага које су се бориле за ослобођење града (Букамала) од терориста ИД-а, рекао је вођа Хезболаха у данашњем обраћању на либанској националној телевизији. Насралах је додао да су Американци пружали подршку из ваздуха терористима, да су слали извиђачке летелице изнад Букамала и да су снабдевали терористе оперативним информацијама у реалном времену. Како је навео, америчка војска испробала је и разна оружја за електронско ратовање против сиријских снага на том фронту. Осим тога, према тврдњама вође Хезболаха, на крају битке, Американци су обезбедили ваздухопловну евакуацију челника Исламске државе са западне обале Еуфрата даље према истоку. Он је одбацио оптужбе које су данас изнели министри иностраних послова арапских земаља на самиту Арапске лиге, да Хезболах снабдева оружјем револуционарни Хути покрет у Јемену, назваавши их "смешним". - Нисмо послали нити балистичке ракете или какво напредно оружје, чак ни пушке, ни Јемену, ни Бахреину, ни Кувајту, ни Ираку... или било којој другој арапској земљи, додавши да Хезболах, уосталом, и не поседује никакве балистичке ракете. 
Он је нагласио да министри нису изнели, нити могу прикупити, ни један доказ који би потврдио њихове тврдње да Хезболах подржава терористичке и екстремистичке групације у региону. Снимке ослобођења Букамала, последњег упоришта Исламске државе у Сирији и Ираку, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

До сада невиђени снимци из Битке за Букамал:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА